Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti szoktatok egy kis pénztadni...

Ti szoktatok egy kis pénztadni a hajléktalanoknak?

Figyelt kérdés

Székesfehérváronszoktamlátni egy-két hajléktalant, mikor megyek a suliba (mostanába a pláza környékén folyton áll egy), de Veszprémben az aluljáróban is szokott lenni egy nő, aki furulyázik.

Néha szoktam adni pár száz forintot, havan nálam, de ugye az ember nem mindig tudhatja, hogy tényleg szüksége van rá, vagy csak alkoholra kell neki. Megaztán elég sok az olyan ember, aki kihasználja az ember jóindulatát.

Olyannal is találkoztam, aki azzal szólított le, hogykiflire kell neki, néhány nap múlva megint leszólított, de akkorra már nem is emlékezett rám.Nem azt mondom, hogy istenítsen szaros pár száz forintért, de én mindig szoktam emlékezni a jótevőimre.

Nagyon sok embert látok, aki simán elmegy mellettük és rájuk se hederít. Ti hogy vagytok vele?

2013. jan. 27. 14:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Soha nem adok pénzt.

Durván hazafele 10 hajléktalannal találkozom, ebből 5 csak a Határ úti metró aluljáróban van.

Mentem ma is haza és számoltam 3 kutyás, egy ült a lépcsőn, egy meg a kijárat közelében állt.

A metrón is volt egy kéregető, Árpád hídon is van egy furulyás már 2-3 éve(!), a Lidl előtt is volt egy hajléktalan, a kocsiból kéne neki a pénz.

Hova lennék az így is kevés pénzemmel, ha adnék?

És akkor ez csak annyi volt, hogy hazajöttem páromtól, ha még mentem is volna valahova...

2013. jan. 28. 15:14
 12/14 anonim ***** válasza:

Előző: ma igen, a lejmolók arról is lehetne mesélni. Én egyszerűen megrázom a fejem, és odébb sétálok.

Van egy vak, szájharmonikázó cigány nő, mindig kísérgeti valakije, a metróvonalakon, őt évek óta látom. Meg egy fejkendős "nagymama" és az "unokája" / ők nem cigók /, azok mindig a metróperon környékén kolbászolnak. A furulyás is régóta koldulással keresi a kenyerét / ép fiatalember létére /, egy időben a Ferenciek terén, a buszmegállóban zenebonázott, mert elég szörnyű volt hallgatni, míg jött a busz!:-)

2013. jan. 29. 18:16
 13/14 anonim válasza:

Hát nem tudom, ha adsz nekik akkor rádszálnak és többet kérnek. Majdnem hazáig követett multkor egy, mert adtam neki egy százast, hogy kell még neki...

Egyszer a Mester utcában leszólitott egy: ,, hé fiatalember, nincs egy kétszázasod? pont annyi kellene az ötliteres borhoz.."

hát nevettem egy jót, legalább őszinte volt :)

2013. okt. 1. 21:04
 14/14 anonim válasza:
Azt javaslom annak adj akin látszik hogy megérdemli. Pl. Ha diák vagy és így találkozol egy koldussal az uzsidat odaadhatod. És ha látod hogy örül neki akkor ha van nálad nelkülözhető apró azt is oda adhatod. Sok dikert.
2015. jún. 29. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!