Magyarországi magyarok, ti mit gondoltok az Erdélyi magyarokról? Hát az Erdélyi magyarok a Magyarországi magyarokról?
Olvass csak vissza! Bocsánatot kértem a bunkóságomért! Rémlik valamit ez a szó, hogy bocsánat? Soha nem használjatok, az alázat legkisebb szikrája nincs benned/etek. Tisztelet a kevés kivételnek.
Kedves anyaországiak, ezt is a "számlatokhoz" írom. Pápá:)
" Úgy árad belőled a frusztráció.. nem megy a munkakeresés, éhes vagy talán? Küldjek kaját?"
Nincs ilyen problémám, 2 diplomám és jó állásom van :). Nekem ne küldj semmit, egyenlőre még nem ti küldötök kaját nekünk szerintem :).
13-mas válaszoló vagyok megint.
Ezen feleslegesen veszekedni. Tudom, hogy le leszek hurrogva, de speciel ránk magyarokra nagyon igaz, ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás. Ezt magyarországi magyarként mondom. Látom, amit látok, kár is letagadni. Tény, hogy ezt kevésbé bunkó stílusban is lehetett volna közölni, de akkor is igazság. Szerintem. Én magam is rengeteg olyan embert ismerek, aki egész nap csak siránkozik, hogy milyen sz@r neki, de 2 fűszálat nem tesz közben keresztbe. Ez is tipikusan magyar mentalitás. Illetőleg ez a tipikus pesszimizmus. Nem azt mondom, hogy más nép tökéletes, de ami igaz ránk, azt nem kell tagadni. Én tudom magamról, hogy nem utálom sem az erdélyieket, se a szlovákokat, szerbeket, se franciákat, de mikor ezt közlöm, akkor még én vagyok a szemét, hogy mégis milyen magyar vagyok. Olyan magyar vagyok, aki nem megy a tömeg után, és nem utálok valakit azért, mert mások igen! És szerintem ezen kár is vitatkozni. A magyar mindenhol magyar lesz és attól, hogy erdélyi még nem ér kevesebbet. Ugyanaz az ember, csak másik országban. Jó volna lassan már megtanulni nem gyűlölni, hanem tisztelni a másikat...
"Mindannyian együtt jöttünk Árpáddal, szenvedtünk és dolgoztunk évszázadokon át és most elfogadjuk, hogy a nyugati méreg egymás ellen fordítson minket. "
Én nem, bocsi. Anyai ágon cseh felmenőkkel (szépszülők), apai ágon félig cseh félig svábok a felmenők.
" kommunista diktatúra és a kapitalista agymosás nagyon jól sikerült. Ismeretlenül is egymásnak esnek az emberek, "farkasa lett a magyar a magyarjának". "
Milyen fajta agymosásnak tudható be, hogy egy csomó erdélyi magyar az arcunkba tolja, hogy nem vagyunk elég jó magyarok? Vagy ez csak ránk vonatkozik? Ha meg szóvá merjük tenni csak még inkább a torkunknak ugranak velük együtt az újonnan verbuválódott nacionalista réteg, akiknek nincs egy önálló gondolatuk sem.
"Nem hiszem, hogy az összes erdélyi magyar az "arcodba vágta" volna."
Nem is írtam ilyet.
"DE nézzük a következőket: magyar neved van? Magyart beszélsz anyanyelvi szinten? Magyarországot tartod hazádnak? A magyar hagyományokat tartod? "
Nagyon nem, igen, igen (mert itt születtem), nem.
Ébredjetek már föl Magyarok, egymást szapuljátok állandóan nem azon vagytok,hogy segítsétek egymást hanem azon,hogy tudjátok leüvölteni a másik Magyart!!!! Egymás hibáit keresitek ahelyett,hogy a közös értékeitekről beszélgetnétek.Számomra fáj,hogy ezt kell tapasztalnom mindenütt "MIÉRT VAGYTOK ILYENEK" tényleg ennyire sikerült az agymosás,ez a globalizált média ennyire át tudja formálni az emberek gondolkodásmódját.Ti tényleg elhiszitek,hogy közösségen alapuló társadalom nélkül is van jövő NINCS! Azt mondják az egyén számít de az igazság az,hogy az egyén nem számít semmit.Ha egyedül vagy egy téren és elkezdesz kiabálni valamit ki figyel majd rád "senki"de ha ott áll mögötted ezer ember mindjárt más a hatás.Minden embernek vannak hibái de nem ezekkel kel foglalkozni a Magyar az maradjon Magyar bárhol is éljen ezen a földön,van ezeréves múltunk ezen kellene gondolkodni.Problémák mindig voltak,most is vannak,és a jövőben is lesznek.A broblémák megoldásán kell diskurálni abból még valami jó is kisülhetne.
Így mindjárt lenne is egy ötletem,bróbáljuk meg a másik ember szemével nézni a helyzetet,mert lehet,hogy ami számunkra helyes az a másik kultúrából érkező ember számára helytelen,ezért legyen toleráns mindenki a másik emberrel.Tisztelni kell a másfajta kultúrát ha nem értünk vele egyet akkor is!!!Ha ez a tolerancia nincs meg az emberek többségében akkor nem tudunk közösséget építeni,ha nincs közösség akkor nemzet se leszünk soha.
Persze ez csak egy ember véleménye ami (ahogy írtam)nem számít semmit,csak abban bízom,hogy pár ember elgondolkodik az íráson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!