Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem engedélyezik a...

Miért nem engedélyezik a meleg házasságot?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy felvet jogi problémákat, de ezekre lehetne megoldást találni. Pl. meg lehetne különböztetni a hetero házasságot a meleg házasságtól, nem kell egyformának lennie. Pl. ha meleg házasságot kötnek az emberek, akkor ott ne lehessen gyerek. (ez csak példa, nem én akarom eldönteni a gyerek kérdést, döntsék el a pszichológusok, pedagógusok, meg akik értenek hozzá)

Miért ilyen nehéz ez? Miért kell támadni, teljesen eltaposni, ahelyett hogy megoldást és kompromisszumot teremtenénk? A mi életünk nem lenne semmivel sem jobb vagy rosszabb, az övéké meg boldogabb lenne.

2013. jan. 22. 17:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%
Franciaországban sem sikerült engedélyezni pedig ők liberálisabb emberek mint a magyarok.
2013. jan. 22. 17:29
 2/11 anonim ***** válasza:
60%

Akár még valláskritika is lehet, ha feltétlenül el akarjuk aprózni. :) A vallásosok meg akarják mondani, hogyan éljenek mások, aki meg nem vallási alapon ellenzi, az erkölcsösnek állítja be magát, amíg a melegeket dobálja. Időnként jobbos eszméket vallanak, hazafias szöveg mögé bújnak, a lustábbja simán csak köpköd, merthogy őt undorítja, ha két házzal feljebb egy meleg pár lakik. Fiatal még erre a világ, ez a félhülye ország meg ebben is utolsó lesz, kár ezzel foglalkozni.

28 heteró F, mielőtt még nagyon felizgatnék valakit, ezért, vagy azért. :)

2013. jan. 22. 17:29
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

Oké. Ha én politikus vagyok akkor elöbb megszedni akarom magam s csak utána az országgal foglalkozzni. Viszont 4 év ehhez kevés ezért megbukom mert az országgal nem foglalkoztam. 8 vagy 12 év mulva ujraválasztanak de addigra elszegényedtem s kezdődik elölről. Ha félidőben megbizott politikus voltam akkor viszont közben kiderül mekkora (moderált szó) vagyok s tüntetnek ellenem. Ha mégis valamilyen utón modon eljutok addig hogy az országgal foglalkozzak akkor se ez az első kérdés. Igy amig fiatal a damokrácia s egymással acsarkodnak politikailag meg elkapkodva hozznak átgondolatlan döntéseket addig ne is várjuk hogy ilyen témával érdemi módon foglalkozzanak. A tandij, a gázkompenzáció, stb. fontosabb. Ha azt normálisan megcsinálják akkor lehet ezzek foglalkozzni, de szerintem a mai magyar köznép miatt amelyik magyar kormány ilyen témával foglalkozna az a következő választásokkor (moderált szó) kormány lenne és megdug izé megbukna. Szerintem ma itt politkai öngyilkosság ezt a témát napirendre tűzzni, s ezért nem kerül rá.

A téma mérlegelése csak ezután kezdődhet.

2013. jan. 22. 17:30
 4/11 anonim ***** válasza:
47%

Egyébként miért annyira fontos a házasság?

Több vagy kevesebb leszel vele?

2013. jan. 22. 18:14
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

Jogaik lesznek.

Ma ha egy meleg pár leél együtt békességben évtizedeket létrehoztak együtt közös vagyont s egyik meghal utána a rokonok akik addig csak megkeseritették az életüket kidobják a másikat s rágugranak a koncra.

2013. jan. 22. 18:17
 6/11 A kérdező kommentje:
Ahogy felettem leírták, fontos a házasság a jogi kérdések miatt. Jogilag a család a házassággal kezdődik, tehát egy meleg pár nem minősül egy családnak (a gyerek kérdést most sem fejtegetném) Nem számít az együtt élés alatt szerzett vagyon közösnek. Nem örökölhet az egyik a másik után és ha valamelyik kórházba kerül döntésképtelen állapotba, a másiknak szava sem lehet, idegenként kezelik. Számukra is fontos a házasság. Nekünk maximum nem tetszik, nekik meg fontos.
2013. jan. 22. 18:27
 7/11 anonim ***** válasza:
91%

Az a baj hogy én nem sok esélyt látok arra hogy itt engedélyezzék ezt. Szerintem előbb jut ki az ország a gazdasági válságból minthogy ez megtörténjen.

Az eredeti kérdés az volt hogy miért nem engedélyezik.

Ha a politikai és egyéb nemtörődést amiről az elején irtam átlépjük a következő nagy probléma a köznép és a vallás tiltakozása.

Nem hiszem hogy a papok ezt szó nélkül hagynák.

És akik a melegfelvonulókat tojással dobálnák azok egy ilyen rendelet hatására is szerveznének megmozdulásokat.

Gondold el. Elmegy a boltba vesz tojást, elmegy a helyszínre s odadobja hozzájuk. Elég beteg elme, tőlük mit várjunk.

Egy kormánynak végig kell gondolnia egy egy intézkedése hatását is...

2013. jan. 22. 18:42
 8/11 rajcziz ***** válasza:
100%

Felmerült itt a papok tiltakozásának lehetősége. Egy kérdés: az egyház mióta szólhat bele az állam dolgaiba? Nem két külön dologról van szó - vallási és világi?

Egyébként én úgy gondolom, hogy amíg a társadalom véleménye nem változik meg, addig hiába hoznának mindenféle törvényeket.

2013. jan. 23. 10:50
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
a papok a pedofilügyeikkel inkább hallgassanak...
2013. jan. 23. 11:36
 10/11 anonim ***** válasza:
86%

Na igen. Csakhogy a vallás elég nagymértékben a képmutatásról szól. Papok sőt apostolok között is volt homoszexualitás.

Nem beszélve a pedofilbotrányokról.

Beleszolni valóban nem szólhatnak bele, de hozzászólni, hangot adni, zavart kelteni annál inkább.

Volt idő mikor megvolt szabva mekkora lehet valakinek a szakála. Volt idő mikor "törvényesen" kivégezték azt akit homoszexualitáson kaptak. Illetve ugy tudom a föld egyes részein ma is igy van.

Ma már azegyház inkább csak zugolódhat, azonban a nép haragja még mindig erőteljes. bőven el tudnám képzelni sok magyartól hogy megtámadja és megveri azt akiről kiderül hogy melegházasságban él, szerencsétlen esetben ez halállal is végződhet...

Messze nem nőt még fel odáig ez a társadalom hogy ne szoljanak bele egymás dolgába.

És egyéni szinten is bőven ez van gondoljunk csak az anyósgondokra, de pl. nekem több párkapcsolatomban (heteró vagyok) olyan gondok merültek fel hogy a nő abba akart beleszólni hánykor kelek fel s ezen ment a vita.

Kérdem én ha az egyéntől azt is hiába várjuk el hogy alapvető dolgokat elfogadjon, hogy várhatjuk el hogy ilyen mély kérdéseket s az arra adott válaszokat elfogadja???

Az egyház nem szólhat bele az állami dolgokba. De az anyós se szólhat bele a házaspár dolgaiba és a házastárs se szólhat bele a másik saját dolgaiba.

Mégis megteszi...

A klasszikus mondás:

Lopni se szabad.

De ettől még lesznek tolvajok.

2013. jan. 23. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!