Mi bajuk a budaiaknak a pestiekkel?
Figyelt kérdés
A suliban sokszor halottam azt hogy a budaiak leszólják Pestet, mert hogy "mocskos" meg stb. De ha ennyire nem szeretik, akkor minek járnak Pestre iskolába? Mindig csak a panaszkodást hallom. Ha kérdezem hogy mi a bajuk Pesttel, mindig azt hallom hogy Buda mennyivel különb, holott én is jártam már ott és nem dobtam hátast tőle. Még is miért szeretnek a budai lakosok kekeckedni a pestiekkel?2013. jan. 22. 16:23
1/3 anonim válasza:
Budán van pár elég gazdag kerület, amelyeknek a lakói (nem mind! Tisztelet a kivételnek, természetesen) hajlamosak lenézni a máshová valósiakat, mert kevésbé gazdagok, kevésbé laknak elit helyen.
2/3 anonim válasza:
Pesten sok a proli, MSzP-szavazó, míg Budán valamennyire megmaradt a háború előtti úri, polgári réteg is, lásd Márai. Pesten viszont a zsidóság volt erős, akiket szintén lenéztek, és Pest Budához képest mindig is problémásabb, zűrösebb városrész volt. A cigányok többsége is Pesten él, és nem Budán. Tény, hogy a Széll Kálmán tér nem sokban különbözik a Blaha Lujza tértől, viszont a Várnak és a Hegyvidéknek vannak azért hangulatos részei. Budán lakni presztízskérdés is. Az ingatlanárak is jóval magasabbak Budán, mint Pesten, még az olyan marginális részeken is, mint Óbuda vagy Budafok. Pesten van a Fidesz, MSzP és más pártoknak is a székháza, és az utcai prostitúció is inkább Pestre, mint Budára jellemző. Pesten volt a West-Balkán tragédia, és számos késelés, rablás, külföldiek kifosztása is Pesten történt.
3/3 A kérdező kommentje:
SzaLonta nem hiszem hogy a cigányok többsége Pesten élne. Max csak azért lehetnek többen mert ez egy nagyobb város. De vannak olyan városok (vagy épp faluk) ahol szinte csak cigányok élnek. Am meg itt Pesten is vannak gazdagabb emberek, akik a nagy fényezés ellenére nem Budán laknak, és itt is vannak szép környékek, csak ezt nem minden ember veszi észre, mert általában úgy vannak vele hogy nem is akarják észrevenni. Arról meg megbocsáss de egyáltalán nem tehetünk hogy az MSZP vagy épp más párt Pesten tanyázik, hidd el, mi sem vagyunk tőle boldogak. Ja és köszönöm a válaszokat, de egy kérdésemre még mindig nem kaptam választ. Miért járnak a budaiak Pestre iskolába, ha valóban olyan hiper szuper Buda hogy ott még a sz@r is aranyból van. Nem értem hogy miért "alacsonyodnak le" hozzánk ha ennyire király ott az élet. -.-" Am meg bocsi, de nem válaszolnék így ha te sem válaszoltál volna ilyen degradálóan.
2013. jan. 23. 17:10
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!