Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aki nem tud konfrontálódni az...

Aki nem tud konfrontálódni az gyávának számít?

Figyelt kérdés
Állítólag ilyen vagyok és nem tudok megváltozni.Szakember is mondta,hogy ilyen vagyok.Próbálok változni és nem megy.Most már kezdek depis lenni miatta.A családom az biztat.Szerintük nem tehetek róla de engem akkor is bosszant.Nem akarok gyáva lenni.
2013. jan. 22. 14:27
 1/6 anonim ***** válasza:
15%

Igen, az gyáva.

Amúgy nem értem, miért csinálsz ekkora problémát ebből, hogy depis vagy, meg biztat a család. Vannak önbizalom fejlesztő gyakorlatok, azt kellene csinálnod és akkor helyrejösz. Ja, hogy spúr vagy pszichológusra? Nem szóltam, szenvedj csak életed hátralévő 50 évében.

2013. jan. 22. 14:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem gyáva, csak egyszerűen konfliktus kerülő típus vagy, akárcsak én...
2013. jan. 22. 14:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már. Egy konfliktuskerülő ember nem feltétlen gyáva. A kettőnek nincs köze egymáshoz. Ha pl. az utcán beléd kötnek és nem szólsz vissza, az józan ész, megfontoltság. Ha nem mersz beszólni a főnöködnek, az szintén logikus, nem ér annyit az egész, hogy utána kirúgjanak. Mindenkinek magának kell mérlegelni, hogy mikor éri meg neki a konfrontáció, és mikor vonul vissza inkább. Ha hű vagy az általad felállított és helyesnek vélt elvhez, akkor nincs gond.
2013. jan. 22. 14:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Amíg nem engeded magad kizsákmányolni olyan szinten, ami már ellenkezik az elveiddel, addig teljesen rendben van.

Ha pedig ilyen vagy, akkor önbizalomnövelő tréning vagy bármilyen hókuszpók után is alapvetően konfliktuskerülő maradsz, és ez jól is van így.

2013. jan. 23. 13:03
 5/6 A kérdező kommentje:

Szerintetek is létezik,hogy valaki alapból ilyen típus vagyis ilyen karakter?Egy csomó szakirodalmat olvastam erről és sok helyen írják,hogy a félénkség is egy karakter típus csak ma nem annyira elfogadott és nagyobb hátrány mint 20 éve.Akkoriban sok csendes emberrel taliztam aki inkább ráhagyja típus.Most gyávának titulálják.

Próbálok folyamatosan fejlődni és már 30 fölött vagyok.Annyira tudtam fejlődni,hogy van önálló véleményem ami valamilyen szinten mindig volt.Közvetlen vagyok az emberekre.Szeretek beszélgetni.Nem érzem kevesebbnek magam másnál.Önbizalom hiányosnak sem érzem magam,pedig ezt a konfliktuskerülést önbizalomhiánnyal hozzák összefüggésbe.Kimondom amit gondolok de mindenkinek nem merem a szemébe ,mert úgy leordít,hogy

katasztrófa.

Nekem a gyáva az megbélyegző.

Jártam régen önismereti csoportba de nem sokat használt csak rosszabb lett.Volt olyan pszihológus aki arra akart rábeszélni,hogy ne jöjjek össze a párommal és ne alapítsak családot.Hála ,hogy nem hallgattam rá!!!!!!

A diszlexiásra meg azt mondták régen buta most meg nem az.

Kizsákmányolni nem hagyom magam sem anyagilag,sem sexuálisan..Pénz nem adok kölcsön senkinek ,ha nem akarok,mert utána rám kapnak.Olyan pasikat meg ejtettem akik erős nyomást akartak rám gyakorolni vagyis uralkodni de inkább ők hagytak ott ,mert arra számítottak,hogy behódolok(azt nézték ki belőlem) de mégsem tettem.

2013. jan. 23. 13:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

NEM GYÁVA, csak bölcs és tudja, hogy nem attól leszünk fa.sza gyerekek, hogy örökké zsörtölődünk.

Ha valaminek megvan az a tétje, tehát a konfliktus felvállalásával elérhető "nyereség" indokolttá teszi, akkor úgyis felvállalja az ember.

Az igazi "művészet" az, hogy különbséget tegyünk a szükséges konfrontálódás és a szükségtelen zsörtölődés között.

2013. ápr. 14. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!