Mi a jobb egy új közösségben? A spanolás vagy a csöndes távolságtartás?
Kollégiumból kirúgtak a volt szobatársaim miatt, spanoltunk de elég volt pár apró együttélési konfliktus, hogy a hátam mögött beköpjenek az igazgatónak és repüljek. Most albérletben vagyok és a szobatársamnak elég kényelmetlen, hogy meg kell osztania a szobáját velem, mert idejöttem.
Úgy érzem, hogy ha spanolok, támdási felületet nyújtok, viszont ha csak úgy elvagyok csendben, bár baromi normálisan és elviselem mások hülyeségeit, nem érhet komolyabb baj és olyan emberekkel sem kell törődnöm akikkel egyébként nem biztos, hogy szívesen barátkoznék.
Csak azért kérdezem mert nem tudom hogy álljak hozzá az albérlő társamhoz, ha lespanolok vele és túl sokat elmondok magamról, egy rossz pillanatában elmondhatja a negatívumokat mondjuk a tulajnak vagy bárkinek ő maga sem érzi talán a súlyát, a tulaj meg azonnal kidob mert ugye a panasz nem rá, hanem rám érkezik. Ha viszont nem spanolok le vele, megtehetem, hogy én panaszkodok rá a háta mögött, ha kell, viszont ha nem kell, egyszerűen csöndben elvagyok és senki nem zavar senkit.
Szóval. Melyik a jobb?
Nem hiszem el, hogy ennyire életképtelen vagy, hogy
a) nem tudsz rendes szót használni a "spanolni" helyett, először alig értettem, mit akarsz
b) nem jössz rá magadtól, hogy a kettő között van a megoldás.
Milyen dolog az, ha a tök random új lakótársadnak teljesen megnyílsz? Úgy kell "spanolni", hogy érdeklődsz iránta, igyekszel jó kapcsolatot kialakítani vele - mert azért valljuk be bizonyára szenvedés együtt lakni valakivel, akihez semmi közöd és nem jöttök ki jól. Szóval barátkozz, de óvatosan, ne meséld el azonnal az egész élettörténetedet. Annyira értelmesnek kell lenned, hogy olyasmit ne mondj el neki, amit felhasználhat ellened. Ha pedig erre nem vagy képes, akkor igazán megérdemled.
Első: akkor is szophat az ember ha a másik gyökér, te pedig csak finoman szólsz neki, hogy ne csinálja.
Ha olyan fajta gyökér, akkor megvédi a saját gyökérségét és féktelenül mindent felfordít majd ellened.
Ha nem szólsz, akkor viszont el kell viselni a gyökérséget.
Az albérlőtársam pl olyan rendetlen mint a f.sz de már beszólogat, hogy mit hova pakoljak, takarítsak fel meg minden.
Ahol igaza van megcsinálom, de mivel új vagyok, én nem nagyon szólok bele az ő dolgaiba és úgy érzem hogy ez már egy konfliktus magva lehet és tökmindegy melyik oldalról robban majd ki, a vége az lesz, hogy valakinek mennie kell az albérletből. Ha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!