Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Anyám és apám othon azt...

Anyám és apám othon azt tanítják, hogy utáljam Magyarországot, mert egy kis szar ország gazdaság nélkül és menjek el innen. (igazuk is van, de a magyarok dolga jobbá tenni az országot, de ha ilyet tanítanak sose lesz jobb az ország)?

Figyelt kérdés

Én meg nem akarom elhagyni az oszágot, mert magyarnak érzem magam, és pont Ausztriába akarnak küldeni. Akik elnyomtak minket sok sok éven át. Legjobban a német nyelvtő, félek. És hiába ellenkezek velük, váltig állítják, hogy Magyarország ritkaszar. Ez normális magyar ember és szülő? Ezekért haltak meg Aradon a vértanúk?

14/F

2013. jan. 15. 21:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
14%
És ők miért nem költöznek el? Amúgy a helyedben én is mennék, és megyek is, csak előbb lediplomázok. Bár én nem utálom ezt az országot, csak jól akarok élni, és itt maximum úgy tudnék, ha milliomos férjet fognék magamnak. Ami nem rossz, de én dolgozni is szeretnék emellett.
2013. jan. 15. 21:40
 2/15 anonim ***** válasza:
49%

Ha utálni nem is kell az országot, de abban igazuk van, hogy itt egyre rosszabb élni. Hacsak nem gazdagok a szüleid.

Van még 4 éved, hogy eldöntsd, hol akarsz majd élni.

2013. jan. 15. 21:41
 3/15 anonim ***** válasza:
83%

Figyelj, fiatal vagy még, vitában sem akarok veled bonyolódni, csupán egy dolgot jegyeznék meg: a magyar nép soha nem élt a történelem folyamán olyan jól, mint az osztrák "elnyomás" idején. Sőt, azidőtájt egész Európa minden népe rosszabbul élt összességében, mint a Habsburg birodalom lakói.

Az nem normális, hogy ennyire az ország ellen vannak, hatalmas csalódások érhették őket az életük folyamán, melyekről neked fogalmad sincs. De abban igazuk van, hogy nagyon nehéz itt megélni. Viszont nem csak itt, külföldön sincs kolbászból az a bizonyos kerítés. Én azt mondanám, hogy ha van lehetőséged, akár tanulj is külföldön, legyél kint pár évet, tegyél félre, majd gyere vissza, és itt kamatoztasd mindazt a tudást és tapasztalatot, amit nálunk nehezen, de külföldön megszerezhetsz. Tanulj nyelveket, az nagyon fontos, és nagyon hasznos, ha ott is élsz. Néhány hónap alatt olyan szinten megtanulod, hogy gondot nem fog okozni egész életedben. Itt meg évekig is tanulhatod eredmény nélkül akár. Tehát gondold át a dolgokat, fiatal vagy és előtted az élet.

2013. jan. 15. 21:44
 4/15 A kérdező kommentje:
köszönöm, előző, apám ált. havi 1millió200ezret keres, anyám 200 ezret, de magukra aztán költenek, ránk is, viszont a templomban lenne pénzünk 1000 Forintot beeobni a perselybe, de anyám csak a családra akar költeni, adakozást nem ismerík, ja és a templomban 50 forintot dobunk be hetente fejenként. Nincs devizahitelünk sem, nem gyűjtünk semmire
2013. jan. 15. 21:49
 5/15 anonim ***** válasza:
53%

Könnybelábadt a szemem az írásodtól..

Mondd: Itt van dolgom. Ide érkeztem.

És nem véletlen, hova születöünk. Hacsak nagy indok nincs, nem kell elhagyni a szülőföldet. Milyen az az ország? Nem jobb máshol sem, de mindenhol idegennek néznek majd rád: Mit keresel itt?

Itt érted Arany Jánost, Weöres Sándort.

"Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel

egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,"

http://www.youtube.com/watch?v=UmKfNQd7zLM

2013. jan. 15. 21:51
 6/15 anonim ***** válasza:

Anyád és apád rokik, de durván. Már bocs, de ez tény.

Ha apád annyira sz*rnak érzi a fizetését, miért nem próbál szerencsét ő?

2013. jan. 15. 21:52
 7/15 anonim ***** válasza:
8%

Igazat kell hogy adjak a szüleidnek. Bár még csak 22 vok, de már rengeteget utaztam. pár napokat max 1-1,5 hetet eltöltöttem már itt ott és testközelből láttam h mennyire rosszul élünk a többi országhoz képest.(Berlin, München, Bécs, Genf, Párizs, London, Roma...) Nem mondom h gazdagok vagyunk de igen jól élünk és még így sem egyszerű az élet.

Még kb 2 évig maradok az országban ameddig van ami ide köt aztán költözök barátok mellé Münchenbe.

a német nyelvtől meg ne parázz mert nehéz és csúnya nyelv de elég ha tudsz németül egy keveset. azzal kimész és pár hónap alatt annyit tanulsz mint egész gimiben. (3 hónapot voltam 2 éve németben és többet tanultam mint az iskolában összesen)

2013. jan. 15. 21:58
 8/15 anonim ***** válasza:
50%

A templom mondjuk pont rossz példa, az egyháznak van pénze dögivel, és nagyon kevés megy abból valóban jó célra :)

Akkor vedd úgy, hogy legalább látsz életed során olyan példát ,amit nem akarsz követni. Továbbra is tartom amit írtam, menj és tanulj külföldön, a lehetőséged ezek szerint meglesz, élj és dolgozz ott pár évet, és ha neked is lesz annyi pénzed mint a szüleidnek, már tudod, mit nem szabad csinálnod.

2013. jan. 15. 22:01
 9/15 anonim válasza:
69%

Nekem meg azt tanítják a szüleim, hogy ha felnövök, azt teszek, amit akarok, nem akadályoznak semmiben.

Ez elég rossz hozzáállás, ebből lesz a sok, egymás ellen uszító ember. Nem akarom a szüleidet megsérteni, de elég lejárt lemez, amit pörgetnek, nevezetesen az, hogy szerintük neked itt kéne hagynod az országot, mert itt milyen rossz élni. Hármat kérdezek:

1. Mitől javul az ország szerintük, ha itt hagyják ilyen sokan?

2. Miért akarja valakinek a saját szülője a saját hazája ellen uszítani a gyerekét?

3. Ha ilyen rohadt sok pénze van a kedves apukának, miért nem költözött el korábban? Akkor most nem kéne feleslegesen ilyeneket beléd ültetnie.

Te is lepontozhatsz, kérdező, de én abszolút nem helyeslem az ilyen gyáva embereket. Tényleg szar itt élni, mert kevés a fizetés, sok munkakört megvetnek egyes kihaénnem-típusú emberek, folyamatos áremelés, stb.

Lassan betöltöm a huszadik évemet, és őszintén szólva saját magamat köpném le, ha csak így itt hagynám ezt az országot. Tudom, hogy az ország elhagyásával ugyanúgy magyar marad az ember, ezért nem tudom, hogy mért nem gondolják azt is a szüleid esetleg, hogy utána borzasztó honvágyad és lelkiismeret-furdalásod lenne.

Ajánlom szüleidnek Petőfi Sándor Magyar vagyok című versének utolsó versszakát.

2013. jan. 15. 22:18
 10/15 Takumi ***** válasza:
78%
A drága jó apád ha ennyit keres akkor miért tanítja ezt? Ez a fizetése a pedagógusok egy részének 1 évre!! Minden ember a maga szerencséjének kovácsa, a hülye, tehetségtelen ember külföldön sem boldogul, max az itthoni haveroknak feszíthet, hogy kapp 1000Eurot és az mennyire sok forint. Azt elfelejti mondani, hogy az kinnt sem elég sokmindenre. Aki tehetséges, van egy kis sütnivalója az itthon is boldogul. Tapasztalatot szerezni világot látni, fontos, de azokat itthon is lehet kamatoztatni. És azt ne felejtsd el, hogy ha kimész akárhova, SOHA nemfognak rád úgy tekinteni mint velük azonos rangú személy. És ez nemcsak a pincérek szintjén igaz. Fogorvos, orvos szint. Elsősorban a kollégákra gondolok.
2013. jan. 16. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!