A zsidók közt még most is divat, hogy orvosnak, vagy ügyvédnek tanulnak? Miért ez a 2 a divatszakma náluk?
Én ismerek egy fodrász zsidót.
Orvos vagy ügyvéd általában a gazdagabb családoknál szokás és nem csak a zsidóknál.Hogy legyen orvos dinasztia , ügyvéd dinasztia , amolyan családi hagyomány.
A zsidóknál régen szokás volt a gyereket igen komolyan iskoláztatni.Még akkor is egyetemre járatni , taníttatni hogyha a szülők életszínvonalának rovására megy.
Egyébként szerintem a közgazdász , pénzügyi szakember menőbb a zsidók körében.
"A zsidóknál régen szokás volt a gyereket igen komolyan iskoláztatni."
Nem csak régen. Ma is nagy hangsúlyt fektetnek erre. Ezért van közöttük sokkal nagyobb arányban a magasabban iskolázott.
Plusz kihagytad a tudósokat, nagyon sok zsidó származású :)
Egyébként, ahogy az előttem válaszoló írta, a zsidó emberek nagyon nagy hangsúlyt fektettek a gyermekeik iskoláztatására. Ez pedig nyilván azt vonta maga után, hogy nagyobb eséllyel kerültek be egyetemekre (plusz saját alapítványokat is létrehoztak, hogy támogassák a közülük kikerült hallgatókat, vagy egy-egy hitközség is összefoghatott. Nyilván a tehetősebbek erre nem szorultak rá.)
Meg még ékszerésznek, és bankárnak.
Ez onnan is eredhet, hogy anno (sok-sok éve) ezek a szakmák voltak választhatók számukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!