Mondanátok nekem orosz, ill. szláv eredetű vezeték- és (női) keresztneveket? Lehetőleg L, P, E vagy T kezdőbetűvel.
Valaki töröltetné a 10-es hsz-t (én nem tudom, hol kell a magamét) C-helyet V-t nyomtam, így nem elég, hogy hülyeség, még a hsz-em is elveszett. :'(
megpróbálom újra összeszedni:
Hurrá, éljenek a T betűsök!
Hanem az, hogy mi hangzik jól. nagyon egyéni ízlés kérdése. Van pl. olyan vezetéknév, hogy Turbin, de magyarul elég hülyén festene, hogy Tatjána Turbina. :)
Nekem pl. tetszik a Tatjána Tyitova, de fordítva (Tyitova Tatjána) már nem hangzik olyan jól.
Tatjána Tatarova - Tatár Tatjána (hm, ez sem az igazi).
Szerintem csapj fel egy telefonkönyvet a T betűnél. Ott tényleg mindenféle vezetéknév van, biztos találsz olyat, ami megtetszik, és illik a Tatjánához.
Sok sikert a könyvedhez!
Milyen műfajban keresgéljek majd Tatjánát?
üdv
:)
Esetleg ha a hajnalt le tudnátok fordítani oroszra, azt is megköszönném, persze fonetikusan. :) Beszélek 3 nyelven, de az orosz sajnos nem tartozik közéjük.
Ez egy lektűr lesz (könnyű, szórakoztató irodalmi mű), még konkrét sztorija sincs, olyan énblog-szerű cucc. Nem is értem, miért adják ki, el sem tudom képzelni hogy ez rajtam kívül bárkit is érdekelhet. :)
De még 3-4 (vagy több) hónap, míg nyomtatásban láthatom az első példányokat, rohadt nehezen megy az egyezkedés a kiadóval. Ekkora felhajtást azért, hogy végül 4-5 olvasó vegyen egy-egy darabot belőle, komolyan nevetséges ez az egész.
Attól tartok, a hajnallal nem sokra mész - zarja vagy raszvet. (Tatjana Raszveta)
Én szeretem a lektűröket, szóval jöhet.
"Vagy a Tatjana Zarja se hangzik rosszul, ha ez így működőképes. :)"
Ahogy írtam is korábban, ez teljesen ízlés kérdése. Ha neked tetszik, miért ne.
Én személy szerint nem használnám, nem csak azért, mert a raszvét(a) hangzásra jobban tetszik (persze rövid á-val, mert az oroszban nincsen "a", ki sem tudják mondani:), hanem mert önkéntelenül is arra asszociálok, hogy zárja vagy sem. :)
Sajnos most el kell mennem. Este kilenc után újra itt leszek, kíváncsian várom, valamelyik hajnal mellett döntesz, vagy keresel egy harmadikat.
üdv
Köszönöm a segítséget. :)
Igazából jobban szeretném, ha alliterálna, de a sok T-től meg olyan kemény a hangzása. :)
Van még a Léna, de az is csak L betűs vezetéknévvel jó, ehhez viszont csak németes vezetéknév passzol, de úgy meg nem elég oroszos. :)
Derohadtnehéz ez. :)
Pl. a Lichtenberg Léna nagyon tetszik, de ez inkább zsidós, mint szlávos szerintem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!