Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mondanátok nekem orosz, ill....

Mondanátok nekem orosz, ill. szláv eredetű vezeték- és (női) keresztneveket? Lehetőleg L, P, E vagy T kezdőbetűvel.

Figyelt kérdés
Úgy néz ki, kiadják az első könyvemet, és művésznevet keresek. :) Mindenképp orosz eredetű kellene, de a neten semmi használható forrást sem találok.

2013. jan. 15. 17:58
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ja igen, ha sikerül találnom egy jó nevet, minden válaszoló kap egy tiszteletpéldányt a könyvemből, amint megjelenik végre. :) :) :)
2013. jan. 16. 14:53
 12/18 anonim ***** válasza:

Valaki töröltetné a 10-es hsz-t (én nem tudom, hol kell a magamét) C-helyet V-t nyomtam, így nem elég, hogy hülyeség, még a hsz-em is elveszett. :'(

megpróbálom újra összeszedni:

Hurrá, éljenek a T betűsök!

Hanem az, hogy mi hangzik jól. nagyon egyéni ízlés kérdése. Van pl. olyan vezetéknév, hogy Turbin, de magyarul elég hülyén festene, hogy Tatjána Turbina. :)

Nekem pl. tetszik a Tatjána Tyitova, de fordítva (Tyitova Tatjána) már nem hangzik olyan jól.

Tatjána Tatarova - Tatár Tatjána (hm, ez sem az igazi).

Szerintem csapj fel egy telefonkönyvet a T betűnél. Ott tényleg mindenféle vezetéknév van, biztos találsz olyat, ami megtetszik, és illik a Tatjánához.

Sok sikert a könyvedhez!

Milyen műfajban keresgéljek majd Tatjánát?

üdv

:)

2013. jan. 16. 14:53
 13/18 A kérdező kommentje:

Esetleg ha a hajnalt le tudnátok fordítani oroszra, azt is megköszönném, persze fonetikusan. :) Beszélek 3 nyelven, de az orosz sajnos nem tartozik közéjük.

Ez egy lektűr lesz (könnyű, szórakoztató irodalmi mű), még konkrét sztorija sincs, olyan énblog-szerű cucc. Nem is értem, miért adják ki, el sem tudom képzelni hogy ez rajtam kívül bárkit is érdekelhet. :)

De még 3-4 (vagy több) hónap, míg nyomtatásban láthatom az első példányokat, rohadt nehezen megy az egyezkedés a kiadóval. Ekkora felhajtást azért, hogy végül 4-5 olvasó vegyen egy-egy darabot belőle, komolyan nevetséges ez az egész.

2013. jan. 16. 15:02
 14/18 anonim ***** válasza:

Attól tartok, a hajnallal nem sokra mész - zarja vagy raszvet. (Tatjana Raszveta)

Én szeretem a lektűröket, szóval jöhet.

2013. jan. 16. 15:11
 15/18 A kérdező kommentje:
Kövezzetek meg, de ez a Tatjana Raszveta nekem tetszik. :) Csak ha megfordítom, hogy a vezetéknév van elöl, úgy már azért hülyén hangzik. :)
2013. jan. 16. 15:17
 16/18 A kérdező kommentje:
Vagy a Tatjana Zarja se hangzik rosszul, ha ez így működőképes. :)
2013. jan. 16. 15:17
 17/18 anonim ***** válasza:

"Vagy a Tatjana Zarja se hangzik rosszul, ha ez így működőképes. :)"

Ahogy írtam is korábban, ez teljesen ízlés kérdése. Ha neked tetszik, miért ne.

Én személy szerint nem használnám, nem csak azért, mert a raszvét(a) hangzásra jobban tetszik (persze rövid á-val, mert az oroszban nincsen "a", ki sem tudják mondani:), hanem mert önkéntelenül is arra asszociálok, hogy zárja vagy sem. :)

Sajnos most el kell mennem. Este kilenc után újra itt leszek, kíváncsian várom, valamelyik hajnal mellett döntesz, vagy keresel egy harmadikat.

üdv

2013. jan. 16. 15:41
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget. :)

Igazából jobban szeretném, ha alliterálna, de a sok T-től meg olyan kemény a hangzása. :)

Van még a Léna, de az is csak L betűs vezetéknévvel jó, ehhez viszont csak németes vezetéknév passzol, de úgy meg nem elég oroszos. :)

Derohadtnehéz ez. :)

Pl. a Lichtenberg Léna nagyon tetszik, de ez inkább zsidós, mint szlávos szerintem. :)

2013. jan. 16. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!