Hogyan lehet elpusztítani egy angyalt?
Na,ez egy érdekes kérdés:D Használom a képzelőerőm ha nem baj:D
Verzió 1.
Ugye az angyalok tiszták,szépek,tökéletesek,minden ilyen. De ha anno már fellázadtak Isten ellen,meg is murdáltak. Szóval,ha a főhősnek van ideje,türelme,jó sok kapcsolata és megfelelő mennyiségű ravaszsága,akkor megszervezhetné hogy az angyal valami olyan bűnt kövessen el ami miatt azonnal mennek a pufajkásangyalok és szétszedik.
Verzió 2.
De lehetne egy mindent eldöntő heroikus összecsapás is,ahol mondjuk lefejezi a főhős az angyalt. Bár ez kicsit sablonos,de fel lehetne dobni valamivel (pl.: igaz hogy megmentette a világot egy gonosz dögtől de mégis megölt egy angyalt szóval irány a pokol meg ilyenek).
Verzió 3.
A vatikán is értesül arról hogy romlott angyalok akarják a földet uralmuk alá kényszeríteni,tehát minden vallási könyvet átnyálazva találnak egy bűvös fegyvert amivel le lehet gyakni az angyalokat,viszont valami áldozat kell neki (főhősnő feláldozza magát a főhősért de ez a jótett angyallá teszi,mittomén :D)
Verzió 4.
A főhős szövetkezik a pokol teremtményeivel. Ár: a lelke. Aztán az ördögfiókák elintézik a piszkos munkát,a főhősnek meg csak a lelki üdvét kell visszaszereznie.
Remélem ennyi elég lesz,írd meg hogy végül mit találtál ki! :D
SteelHeart
A Dogma című filmben le kellett vágni a szárnyait, és akkor halandóvá vált. Viszont amint halandóvá válik, lelket kap, hiszen egyébként nincs lelkük (legalábbis abban a sztoriban).
Tehát egy angyal likvidálásához érdemes valamiféle felsőbb törvény(eke)t alkotni, ami lehetőséget ad arra, hogy hogy lehessen megölni, így később erre lehet hivatkozni. A fenti példában ez a törvény volt az, hogy ha levágják a szárnyát, akkor halandóvá válik. De magad is találhatsz ki, például a fentebb említett, egyébként nagyon szép és ismert motívum, hogy szerelmes lesz egy halandóba, vagy mondjuk valahogy megingatod az Istenbe vetett hitét, vagy ilyesmi. Általában valamiféle tipikusan emberi tulajdonsággal való azonosság vezet a halandósághoz (csak az ember érez szerelmet, az embernek nincsenek szárnyai, az ember kételkedik). Vagy például lehet úgy, hogy találkozik egy ellentétes erővel, és ketten együtt kioltják egymást.
Gondold át, legyen koncepció a dolog mögött, kidolgozott háttér. Vajon az angyalok is születnek? ha születnek, akkor valószínűleg meg is halnak. Vagy létezésük a világ idején kívül kezdődött? Miben különböznek az emberektől, és miben hasonlítanak? Az ő világuknak milyen törvényei, milyen korlátai vannak?
Remélem tudtam segíteni :)
SteelHeart vagyok:) és ismét több lehetőséget találtam ki:D
1. lehetőség
Az Öreg Úr az égben azonnal leleplezi a két angyalt akik ki akarják nyírni egymást és megfosztja őket speciális képességeiktől,tehát emberek lesznek belőlük.
2. lehetőség
Többféle angyal van,kerubok(szeráfok),trónangyalok,estébé (lásd: [link] Most ha egy magasabb és egy alacsonyabb rendű angyal harcol,akkor értelemszerűen az erősebb nyer,vagy a gyengébb valami segítséggel.
3. lehetőség
Ha két ugyanolyan erős angyal harcol,akkor történik valami és félbeszakad a párbaj xD
Ha ragaszkodunk a történeti hűséghez (az ókori és középkori angyaltanhoz), akkor az angyalok nem megsemmisíthetők.
Az persze talán elképzelhető, hogy egy náluk nagyobb erő foglyul ejtheti, megállíthatja őket. Annál is inkább, mert 9 szintjük van:
Itt le van írva az is, hogy néznek ki, mivel foglalkoznak stb. Természetesen a legalacsonyabb szintű angyalok is sokkal hatalmasabbak az embereknél.
(Magyarul is olvasható a legfontosabb mű erről, "Az égi hierarchiáról" Pszeudo-Dionüsziosztól, azt hiszem, benne van a Vanyó-féle ókeresztény írók tára sorozatban).
Az angyaloknak úgy tudom, 1/3-a gonosz.
16:35: szerintem a kérdező saját ötletet akar hallani, nem olyat, amit már máshol felhasználtak. Baj is lehet abból, ha beleírja valamibe (mégha fanfictionként publikálja is).
Bocs, ötletem nincs, csak gondoltam, szólok, hogy a beleszeretéses-elporladásos dolog a Death Note című mangából van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!