Milyen alap regényeket ajánlotok, amik nem kötelező olvasmányok? (pl: Mester és a Margarita)
Kitaláltam hogy művelődni fogok, hogy ne legyek primitív:)
(17/l)
A primitívség nem csak művelődés kérdése.
Ettől függetlenül dícséretes a törekvés.
Így hirtelen Paulo Coelhotól tudnám ajánlani az Alkimistát, szerintem nagyon jó, izgalmas, nekem tetszett, és sokan ismerik.
Mikszáth Kálmán könyvei is jók, Kőszívű ember fiai, Aranyember, Fekete gyémántok...
Egri Csillagok
kincskereső Kis Ködmön.
Az Öreg Halász és a Tenger
Quo Vadis.
Jane Eyre
Énekek Éneke
Háború és Béke
Örkény Egyperces stb, stb.
Nekem ami kötelezők közül nagyon tetszett, nem bírtam letenni a következőek. Jellemző rám, hogy szeretem a drámát, és a fordulatos cselekményvilágot, tragikus valamint mesebeli hangvételt is, szóval így ítélj :)
Puskin - Anyegin
Camus - Pestis
Stendahl - Vörös és fekete
Hoffmann: Az arany virágcserép
Madách: Az ember tragédiája
Márquez: 100 év magány
Hugo: A párizsi Notre-Dame
Brecht: Kurázsi mama és gyermekei
Shelley: Frankenstein
Shakespeare: Rómeó és Júlia, Hamlet
Kosztolányi: Édes Anna
Ibsen: Vadkacsa
Móricz: Légy jó mindhalálig
Molnár: Pál utcai fiúk
VÖrösmarty: Csongor és Tünde
Esterházy: Fuharosok
Mikszáth novellái és Szent Péter esernyője
Jókai: Az aranyember, ha a tájleírásokat átlapozom :)
Régebbiekből az Odüsszeia és az Íliász gyerekkorom óta a kedvenceim, 6 évesen olvastam először a gyerekverziójukat, később persze az igazit is :)
Az első által javasolt Coelhot kihagynám, semmi műveltséget nem ad, inkább csak butít az álintelligens fejtegetéseivel. Minden konklúziót, gondolatot a szádba ad, egy 5 éves is megérti minden segítség nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!