Mennyiben igaz az a feltevés, hogy a magyaroknak a magyar konyha a legmegfelelőbb?
Azt olvastam, hogy minden népnek táplálkozás szempontjából az a legjobb, ami a kultúrájuk része.
Nem tudom ez tényleg így van-e. Hallottam már olyat hogy a magyar kaját kifejezetten zsírosak. Meg olyat is, hogy pl. a sovány japán ételek egészségesek.
A feltevés igaz, csak nem szabad leegyszerűsíteni. Egy kamcsadálnak nem lesz semmi baja a gödörben rohasztott lazactól, de neked nem ajánlanám megkóstolni. Kambodzsaiak megszokták a rovarokat, de azt sem biztos bírná a gyomrod. Rambónak igaza volt, hogy a nyers földi giliszta a legjobb proteinforrás, de inkább egyél parasztkolbászt.
A nemzetek évszázadok során megszoktak egy bizonyos "nemzeti konyhát" és ehhez idomult a szervezetük is. Ez rejtettségből előbújó étel intoleranciákban is megnyilvánul.Van aki inkább zöldségen tud élni meg tengeri herkentyűn, más húson, megint más tejen és még más gabonán. Például a török (türk) népek nem bírják a fris tejet, csakis megsavanyodva - jogurtok, sajtok de a húst ehetik húsal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!