Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valaki élt közületek, vagy...

Valaki élt közületek, vagy járt Oroszországban? Mennyire veszélyes egy nőnek? Milyenek az emberek? Minden infót légyszi!

Figyelt kérdés
2009. aug. 26. 21:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

én Szentpéterváron éltem néhány hónapig.

a hivatalokban káosz van, szóval ha vmi hivatalos ügyeid vannak, készülj fel rá, h a szervezési és lebonyolítási képességeik hagynak némi kívánnivalót maguk után. az érme másik oldala, h épp ezért sokmindent meg lehet beszélni, elnézőbbek és sok kiskapu marad a törvényben.

az embereket kedveseknek és nagyon kommunikatívnak találtam (nyilván vannak kivételek), ismeretlenek gyakran keverednek beszélgetésbe, bárhol, bármikor belekeveredhetsz egy filozofikus beszélgetésbe :) ha együtt utaznak hosszabb ideig, pl. vonaton, az együtt ülők megkínálják egymást készleteikből, "bajtársias" a hangulat.

a közbiztonság sem olyan tragikus, de éjszaka inkább ne szállj taxiba... és vigyázz, ha félénknek látnak, sok helyütt becsaphatnak, állj ki magadért és tegyél úgy, mintha tisztában lennél a helyu szabályokkal.

én is nőnemű vagyok, emiatt semmi atrocitás nem ért.

a tömegközlekedést és sok kulturális programot meglepően olcsónak fogod találni, viszont a kaja drágább, mint itthon.

van egy kellemesen kaotikus hangulata az országnak. és a levegőben ott lebeg vmi optimizmus, h á, majd csak lesz valami, dont vöri, bí hepi... ;)

2009. aug. 27. 10:39
 12/12 A kérdező kommentje:
Szuperek vagytok! Nagyon köszönöm mindenkinek a jótanácsokat! Azért volt itt hideg is, meleg is, ezek szerint jó lesz, ha a saját szememmel látom. Azért még bátorságot kell gyűjtenem, meg csiszolnom az oroszomat. Ja, és nem túristaként mennék, hanem (ha eljutok addig) a cégem ottani irodájába dolgozni. Minden válaszolónak minden jót kívánok!
2009. aug. 27. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!