Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valaki élt közületek, vagy...

Valaki élt közületek, vagy járt Oroszországban? Mennyire veszélyes egy nőnek? Milyenek az emberek? Minden infót légyszi!

Figyelt kérdés
2009. aug. 26. 21:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
turista tömeghelyeken nem veszélyes, de onnan nem túl ajánlatos kikeveredni, nem egy kulturnép ...
2009. aug. 26. 21:17
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a felvilágosítást! Ez melyik városban, mindegyikben? Szegények és kirabolnak, tuskók és megerőszakolnak? Ennyire veszélyes?
2009. aug. 26. 21:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért ennyire nem :)

Mikor én voltam 3 éve -bár ffi vagyok- egy pillanatra sem féltem különösebben.

De azért éjjel egyedül semmiképpen ne hagyd el a belvárost, és ha lehet a szállásodat sem.

Azért annyira viszont nem veszélyes mint ahogy te gondolod :)

De bunkó egy nép azt most mondom :)

2009. aug. 26. 21:35
 4/12 A kérdező kommentje:
Bunkók?! Jajj, ne! Hát ezért tanulom a nyelvüket? XD Köszi mindent, amit mondtatok! Az angolokról is tévképzetem volt, de ott pozitívat csalódtam :o) Ezek szerint még meg kell gondolnom, hogy kiköltözzek-e Rásszíjjába :)
2009. aug. 26. 21:40
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok.

Azt azért mindenképp :) Meg ajánlom ha mégis kiköltöznél legalább 10szer menj ki, és szokd a környezetet, és a környéket, embereket..

2009. aug. 26. 21:43
 6/12 anonim válasza:
100%
Én több éven keresztül rövidebb hosszabb időt töltöttem az országban, én imádtam ott lenni és ma ia szívesen megyek ki. Bár nekem volt kikhez kimenni így nem voltam egyedül. Ha tanulni mész vagy dolgozni akkor nyugodtan tedd, ha csak egy két hetes utazás akkor érdemes nem egyedül menni, hiszen számodra ismeretlen ország és tény, hogy vannak rossz emberek az egész országban, de hol nincsenek.? Nekem nem volt és nincs is rossz élményem, pedig voltam az ország több területén is. Minden jót neked!
2009. aug. 26. 21:49
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi! :*
2009. aug. 26. 21:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek többsége kedves,becsületes,tisztességes,barátságos,persze hogy akadna bunkó,durva,agresszív,alkoholista is,de hol nem?
2009. aug. 26. 23:10
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Részben alá tudom támasztani a fenti válaszolók véleményét. Éltem pár hónapig Oroszországban, azon belül is Szentpéterváron.

Amit tapasztaltam, az az, hogy az oroszok magánemberként nagyon rendesek. Kedves, figyelmes emberek, segítőkészek, és a lelküket kiteszik érted, még akkor is, ha csak félismerősnek számítasz. Bármilyen problémával is fordulj friss orosz ismerősödhöz, segíteni fog. Hangsúlyozom, magánemberként...

Mert a hivatalokban kimondottan bunkók. Gyűlölik a külföldieket - igen, téged is utálni fognak, pusztán mert nem beszélsz anyanyelvi szinten oroszul (lehetsz bármennyire akcentusmentes, anyanyelvi szintű beszélő, ők ki fognak szűrni, ha másról nem, az udvariasságodról), illetve nem vagy orosz állampolgár. Bármilyen hivatalba bemész, tahók lesznek. Ez van, ez ellen nincs mit tenni. Ilyenek.

Aztán az idegengyűlölet: csak náluk fordulhat elő az, hogy egy német (!) egyetemistát a szkinhedek agyonlónek a metróban. Állítólag "túl hangosan beszélt". Az oroszok a mai napig nem tudták megbocsátani a német megszállást és a blokádot... Nem fogják tudni, hol van Magyarország (kivéve egyes élemedett korú nagypapákat, akik a Vörös Hadsereg katonájaként jártak nálunk), nem is érdekli őket.

A közbiztonság nem olyan rossz, mint ahogy mondják. Ne viselkedj turistaként, ne fényképezkedj, ne beszélj magyarul! Előny, ha orosznak nézel ki. Nekem szerencsém van a küldőmmel, mert tökéletes orosz lehetnék ez alapján. Engem nem is bántottak, miután pedig átvettem az oroszok bunkó stílusát, egész jól befogadtak. Éjszaka nem kell a külvárosban, illetve a lerobbant panelek között sétálni, és akkor nem lesz bajod. Én nemfogadtam szót, elmentem a külvárosba egy hokimeccsre, majdnem agyonlőttek. Nem viccelek, sajnos... Az értékeidre vigyázz, a szállodában minden további nélkül és elég pofátlanul lopkodják az értékesebb cuccokat, úgyhogy ilyen ne legyen nálad...

Nőként kimenni: az oroszok nem igazán tisztelik a nőket, ez tény. Ne várd, hogy ugyanannyit fogsz keresni ugyanazzal a munkával, mint egy férfi.

Cserébe viszont nagyon lovagiasak, étteremben, kocsmában, stb. nem létezik olyan, hogy a nő fizet. Ha színházba, meccsre, stb. hívnak, akkor számukra logikus, hogy a cehhet ők állják. De ha te hívod őket, akkor is. Ha nincs pénzük, nem találkoznak veled.

Kiköltözni nem tanácsos. Nem lesznek rád tekintettel, és ott nehezítik meg a dolgod, ahol csak tudják. Valamiért az a téveszméjük, hogy minden rossz, ami Oroszországot érte, a külföldieknek köszönhető, ezért valószínűleg nem fogsz sem állampolgárságot, sem tartózkodási engedélyt kapni, és a vízumod lejártával egyszerűen kiraknak az országból.

Remélem, legalább egy kicsit hasznos volt, amit írtam: mindez saját tapasztalat.

2009. aug. 27. 00:02
 10/12 anonim ***** válasza:
70%

Huhh vazze, erről nem is tudtam, hogy az oroszok ilyen elmaradott népség.

Nah oda se megyek életemben:D az fix.

Amúgy hogy valami jótanácsot is próbáljak írni, (a legális fajtából)gázspray legyen nálad ha kimész, biztos ami biztos.

2009. aug. 27. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!