Van itt olyan, aki "különleges" névvel élt és megváltoztatta?
Sziasztok!
Nem tudom felnőtt-e már az a generáció, akik ezeket az embertelen neveket kapják. Ha igen, akkor kíváncsi vagyok titeket mennyire viselt meg? Mikor változtattátok meg? És mi volt a keresztnevetek?
én Zsuzsannából lettem Bianka
szerintem nem volt különleges csak borzalmasan ronda hangzású, avítt név, hóbortos macskamániás 80 éves, rózsaszín mamuszos nénikéknek elmegy.
Részlet Vujity Tvrtko Pokoli Történetek - Különkiadás című könyvéből:
"Fura nevek hálójában
Ugyancsak meghökkentünk, amikor az arubai Sztálin nyomán idehaza is elkezdtük keresni a furcsa nevű embereket. Sztálin nevű állampolgár ugyan pillanatnyilag nem lakik kies hazánkban, megtaláltuk viszont Halál Pál temetkezési vállalkozót, a végtelenül sikamlós stílusú Ondóékat, Kuki doktor urat, aki nőgyógyászként praktizált, Szegediné Bögyös Rózát, Szőrös Irént, horgunkra akadt a Punci család, Mocskos Klára, és vagy huszonhat B.zi. Már úgy értem, B.zi vezetéknevű polgártársunk. Ezeknek az embereknek a többsége egyszerűen elvarázsolt bennünket a kedvességével, és jórészt humorosan, vagy egyenesen büszkén fogták föl, hogy ilyen fura nevet hagyott rájuk édesapjuk. A Somogy megyei Köcsög István például büszkélkedett is vele, hogy ő az ország egyetlen hivatalos, telefonkönyvbe is bejegyzett Köcsögje. Ám Fütty Imre egyszerűen nem értette, mit akarunk tőle.
-Parancsoljon, Fütty Imre - jelentkezett be a telefonba.
-Üdvözlöm, olyan embereket keresünk, akiknek furcsa neve van.
-Igen? Én ilyet nem ismerek.
-De az ön neve...
-Mi? Az, hogy Fütty Imre, magának furcsa?
-Hát ugye, fütyimre...
-Na igen, fütyimre, igen. És? Mi ebben az érdekes? Tőlem jöhetnek forgatni, de semmi különöset nem fognak találni.
-Megbocsásson, más Fütty is van a családban?
-Persze, a fiam.
-És szabad tudnunk, őt hogy hívják?
-Igen: ifjabb fütyimre.
Elbúcsúztam. Nem akartam szilánkokra törni az illúzióját. De rajta kívül az összes riportalanyunk tudta, hogy a neve mosolyt csal az emberek arcára. És zokszó nélkül belement a riportba. Talán mert én is mindig úgy mutatkoztam be nekik a telefonban: Üdvözlöm, Vujity Tvrtko vagyok. És azért valljuk meg, ez a név se semmi!"
"egyik barátnőm Eszmeralda volt. 24 éves korában változtatta meg, mert tudományos pályán dolgozik és kellemetlenek érezte ezt a nevet"
Ez pláne akkor hangzik érdekesen, ha az illető a látáskárosodás területén kutat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!