Azoktól kérdem, akik "különleges" keresztnevet választottak a gyerekeiknek: Miért döntöttetek így?
Kasszandra és Heléna.
Gyermekkoromban(mondjuk most is) imádtam a mitológiát, a különböző népek/vallások történeteinek bűvöletében nőttem fel. Most jön a harmadik (utolsó) pici, ha lány, akkor Auróra, ha fiú, akkor Márton lesz :D
Ez a Heléna meg Kasszandra még a "határeset, de elfogadom" kategória.
De ha megnézitek az MTA utónévtárát, elképesztő mik vannak:D Sírtam a röhögéstől, miközben nézegettem. Pl Fehérke. Ki a túró ad ilyen nevet a lányának?:D
Hát ezek még tényleg elmennek.
Egyszer munkahelyemen egy bizonyos Bársonykát kellett felhívnom telefonon...nagyon kellett koncentrálnom, hogy ne röhögjem el magam :D
Kolléganőm unokája Dió. Kislány.
Szerintem szörnyű.
Az én fiam Boldizsár, ritka név, de nem hiszem, hogy különleges lenne.
A Dió valóban nagyon szép :) Uhh, ha lesz lányom tuti Dió lesz a neve.
Mellesleg miért kell fennakadni 1-2 neven? Ezek is ugyan olyan nevek mint a többi. Attól, hogy 200-ból nem 10 hanem csak 1 embert hívnak így esetleg nem kell lehurrogni. Attól, hogy valami nem szokványos nem kell leszólni a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!