Azoktól kérdem, akik "különleges" keresztnevet választottak a gyerekeiknek: Miért döntöttetek így?
Figyelt kérdés
2012. dec. 7. 11:01
51/75 anonim válasza:
Azért én megkülönböztetném ritkán adott, de nem feltűnő, - a különleges, -az extrém, -és az idétlen neveket. Ritka, de nem feltűnősködő pl. a Gyöngyvér. Különleges, mégis viselhető pl. a Jácint férfinév. Extrém pl. Ajnó (ismerek ilyen nevű nőt), idétlen pl. Orália
52/75 anonim válasza:
Szerintem a Lia szép név.A becézései nem tetszenek,de ez a név önmagában is jó.
53/75 anonim válasza:
Az egyik legkülönlegesebb lánynév amit valaha hallottam, a Zolna.Férfi ismerőseim között pedig van egy Pásztor Jácint nevezetű emberke is, aki a nevétől függetlenül egy végtelenül normális ember.
54/75 anonim válasza:
az én lányomnak Málna a neve. Imádja, illik rá, és egy percig sem bántam meg, hogy ezt a nevet adtam neki. Én is leéltem az életem különleges névvel, semmi hátrányom nem származott belőle ( az én nevem Mabella, anyakönyvezve Amábelként vagyok ). A húgom választ még mindig különleges neveket, bár neki mindegy, mi a név, csak különleges legyen ( neki nagyon hétköznapi neve van, úgyhogy majd megőrült, hogy mindenhol a nevével találkozott ). Mielőtt belémkötnének, nem vagyok cigány, csak tetszett a Málna név.
55/75 anonim válasza:
Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy harminc valahány éves nőt mennyire fognak Málnaként komolyan venni..
56/75 anonim válasza:
A Mabella (holnap meg Izabella:D) is már egy kicsit necces:D
De annak legalább nincsen más jelentése. A málna viszont egy gyümölcs, könyörgöm...
57/75 Csengii válasza:
Hát,a Málna nekem is tetszik,de tényleg majd öregkorában hogy 'Málna,néni,(vagy Málnika néni????? O.o) tessék csak jönni. De pld.: Zara,Aletta,Léna.De keress rá a Magyarországon anyakönyveztethető nevekre. Ott találsz pár érdekeset. :)
58/75 anonim válasza:
Én nem idős korára gondolok ilyenkor, hogy pl. "Babóca néni", mert az oké. De harmincévesen egy ügyvédi irodára kiírva, hogy dr. Szabó Babóca büntetőjogi ügyvéd... Nem mennék be.
59/75 anonim válasza:
Az én nevem Adina.:)
En a gyerekeimnek nem szeretnem szokványos neveket, ha fiu lesz akkor Noel, Nate, ha lány, akkor Aurora, Lia, Noa, Naomi, Nancy..
60/75 anonim válasza:
A környezetemben van egy Angyal nevű néni. A Noel számomra már megszokott, jár egy kisfiú a sulinkba, akit így hívnak. Viszont az Elektra és a Gemínián, meg a Tisza, Olimpia, Duna, Hagyma...ezeken kiakadtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!