Honnan jön és konkrétan mire utal az a hülyeség (bocs), hogy a párkapcsolatban az ellentétek vonzzák egymást? Szerintetek milyen konkrét előnyökkel jár, ha a párod különbözik tőled?
Rám hasonlít a barátnőm, és imádom:)
El se tudnám képzelni olyan lánnyal aki nem olyan hasonlít rám.
Ez engem is érdekelne. Szerintem ugyanis hosszú távon csak úgy működhet jól egy kapcsolat, ha hasonlóak a célok, az érdeklődési körök...
Az ellentétek szerintem vonzhatják egymást valóban, hisz az újdonság varázsa megfoghatja a másikat, hogy olyanokat csinál amiket nem szokott, de úgy gondolom, ez a kapcsolat előbb-utóbb véget is ér.
Bizonyos szintig valóban jó, ha a párunk különbözik tőlünk. Az az ideális, ha a tulajdonságok kiegészítik és erősítik egymást. Pl. ha van egy álmodozó fél a kapcsolatban, akkor jó, ha a partnere reálisan látja a világot, ha praktikusan tud dolgokat megközelíteni, hiszen csak az álmodozásból nem lehet megélni. Vagy ha egy alapvetően depresszív személyiség mellé egy optimista személyiségű partner kerül.
A teljes különbözőség viszont hosszabb-rövidebb idő alatt felőröl egy kapcsolatot.
Egyszer már írtam egy hosszabb választ, csak elszállt az internet tegnap.
Azóta írtatok, látom, ha hosszú távon nézitek, egyetértetek velem. persze, amiket felhoztok példákat, azok jók, de sokszor az emberek ezt a mondatot - legalábbis tapasztalatom szerint - arra használják, hogy megvigasztalják egymást, amikor a párjuk olyasmit csinál, ami nekik nem tetszik, de el akarják bagatellizálni, hogy ne kelljen problémázni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!