Miért kötelező olvasmány még mindig a Kincskereső kisködmön?
Amikor gyermekként végigszenvedtem ezt az olvasmányt arra gondoltam, majd ha nekem lesz gyermekem annak már majd nem kell ezt a lehangoló írást elolvasni mert már biztos más gondolkodású lesz a pedagógus társadalom és végre rájönnek mit is érdemes olvastatni a gyerekekkel.
Jelentem nem így van. Miért nem lehet legalább választani 3 vagy 4 olvasmány közül? Miért 1 a kötelező? (Mielőtt még tanulatlannak tűnnék, azért elmondom, hogy van diplomám.)
A Kincskereső kisködmön nagyon tanulságos olvasmány a mai gyerekek számára is...
Sajnállak, ha te csak azt érezted, hogy "lehangoló olvasmány", a többi ember számára emberségre, szeretetre, megértésre tanít!... Megtanít, hogy nyugodtan hihetünk önmagunkban is, nem a ködmönke fog velünk csodát tenni, hanem a saját akaratunk vagy a saját két kezünk!
Érdekes, hogy amikor én voltam elsős, ugyanazt a torokszorító meghatottságot éreztem az olvasásakor, mint sok évvel később a saját gyerekeim tanulásakor...
Különben én sok hasonló mesét olvastam a gyerekeimnek esti meseként, imádták és elmondhatom neked, talán pont ennek (is) köszönhető, hogy nagyon mélyérzésű fiatalok lettek, akik 18-19 évesen is sokszor átölelnek és elmondják : "Nagyon szeretlek!" :D
Ha nem tanítod meg a gyerekeidet a szeretetre, akkor majd ne csodálkozz, ha ridegen taposnak mindenkin keresztül.
Én szurkolok, hogy még sok generációnak legyen kötelező olvasmánya a Kincskereső kisködmön, meg az Egri csillagok, meg a Légy jó mindhalálig és a Toldi...
Engem nem kell sajnálni. A gyerekemet sajnálom és a fölfogást. Szerintem a szülők szorgalmas munkája , becsületes nevelése , őszinte szeretete teszi a gyereket mélyérzésű gyermekké + (ha a gének is olyanok, hogy fogékonnyá teszik erre) és szerintem nem egy olvasmánytól válik becsületes emberré. Természetesen gondolatvilágához adhat némi pluszt , ha a befogadóképessége érzékeny.
Az Egri csillagok és a Toldi más! Pozitív ,erőt és önbizalmat ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!