Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az ilyen...

Mi a véleményetek az ilyen emberekről? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Régi barátainkat 15-évvel ezelőtt ismertük meg egy bálon,párommal friss házasok voltunk és a településen ahová költöztünk nem ismertünk pár rokonon kívül senkit.Nagyon jó módú család,fényűző életvitellel,-feleségem ódzkodott is ettől az új barátságtól,de mivel kitartóan keresték a társaságunkat,valahogy közel került a két család egymáshoz.Nekik könnyű életük volt,mi sokat dolgoztunk,de szinte családtagként tekintettünk rájuk,jóban-rosszban támogattuk őket-napi szinten ki kérték a véleményünket tengernyi témában,üzleti,magánéleti problémáikat segítségünkkel oldották meg.(Pénzük nekik volt temérdek,ötleteink nekünk.)-Valahogy még sem irigykedtünk rájuk,sőt úgy tűnt ők irigyek stabil párkapcsolatunkra,életvitelünkre.Ha ajándékot,meghívást kaptunk tőlük,mindig viszonoztuk,ahogy anyagi kereteink engedték,baráti szeretetből.(Ma már látom,naivak voltunk.) Ha kritika érte őket,mindig ki álltunk mellettük,hogy "Ők jó emberek,csak sokan irigylik őket kimagasló anyagi helyzetük miatt." Azután 10-év barátságot" követően,a családunkban történt egy tragédia és mélypontra kerültünk lelkileg és anyagilag egyaránt.Minden megmaradt erőnket a családunk összetartására a problémák átvészelésére fordítottuk.Ekkor a mi nagy barátaink" nem álltak mellettünk,inkább eltávolodtak tőlünk.Lassan teljesen megszűnt velük a kapcsolat.Ennek 3-éve,lelkileg összeszedtük magunkat,sokat tanultunk az esetből,saját hiszékenységünkből.Anyagilag is próbálunk helyre állni,de még vannak nehézségeink.-Ünnepek előtt előkerült egy a (régi barátoktól kapott arany talizmán)-amit egy házassági évfordulóra kaptunk tőlük.-Nem is akartuk elfogadni az értékes ajándékot,de erőltették,hogy nehezebb időkben jól jöhet.Gondoltuk most nyakunkon "nehezebb idő"-leadjuk ékszerésznél a kedves ajándékot.-Az ékszerész csak sóhajtozott,csóválta a fejét és érdeklődött kitől és hogyan kaptuk a talizmánt? Majd közölte: -"Nagyon csúnya játékot űzött magukkal a kedves ismerős,ugyan is ez értéktelen kacat,szépen díszítve....-Pont mint a kedves volt "barátaink lelke.
2012. dec. 26. 16:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
28%

Mivel talizmán, feltételezem, hogy nem anyagi szempontból mondták, hogy segít.

Ha tényleg olyan önzetlenül segítettetek, akkor miért taglalod itt rossz szájízzel ilyen hosszan, hogy mennyi mindent tettetek értük?

2012. dec. 26. 19:09
 12/17 anonim ***** válasza:
38%

"értéktelen kacat,szépen díszítve....-Pont mint a kedves volt "barátaink lelke."

Most azért értéktelen kacat a barátaitok lelke, mert kaptatok egy ajándékot, amiről azt hittétek, h arany, és kiderült, h nem?

Ti akartátok bevágni a zaciba az ajándékukat és ők a sz@r emberek? Ti se vagytok jobb emberek, mint ők, megérdemlitek egymást meg a sorsotokat.

2012. dec. 26. 19:19
 13/17 A kérdező kommentje:
9-es : Lelki támogatásra lett volna elsősorban szükség. Párom édesanyja daganatos beteg lett,nagyon sokba voltak a gyógyszerek,a kezelése,a műtét,anyagilag már a padlón voltunk.Sem időnk sem energiánk nem volt velük szórakozni,vacsorákra menni.-(Így mással mentek el,lettek új barátok akik fenéknyalással sok pénzt kihúztak belőlük,de nekik nem számított,csak,hogy körül rajongják őket.)Sajnos anyósom nem tudták megmenteni,feleségem teljesen összetört. Lefogyott és a munkája jelentett számára vigaszt,a barátunk nő tagja ahelyett,hogy megvigasztalta volna, színházjegyet küldött neki,-de ő már látta ezt a darabot, tehát majd megnézitek....-Nem akartak osztozni fájdalomban,szórakozni akartak. Másrészt nekem nincs több milliárdos cégem,és nem alkalmazottak dolgoznak helyettem,-de ha valakinek ajándékot viszek az nem bóvli-mert így fejezem ki,hogy tisztelem,pláne ha barátom.És nem körítek hozzá mesebeli szöveget,mert itt ezzel van gondon,NEM az ajándékkal.
2012. dec. 26. 19:35
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem, hogy itt néhány ember nem érti, amit írsz vagy csak szimplán örömet okoz nekik, ha kötekedhetnek?!

Nektek pedig továbbra is azt ajánlom, hogy lépjetek ezen túl. Aláírom, hogy rossz érzés, de bajban ismerszik meg az igazi barát és felesleges ezen tovább rágódni, a tényeket nem fog változtatni.

2012. dec. 26. 19:38
 15/17 anonim ***** válasza:
71%
Én értem miről beszélsz.Fősulis vagyok és eljártam takarítani egy hasonló családhoz.Az elején tök rendesek voltak,szinte barátivá vált a viszonyunk,de sok emberrel lekezelően bántak a hátuk mögött,tréfát űztek belőlük.Proli jelzővel illették aki nem volt olyan jó módú mint ők,sok telefon beszélgetésüket halottam milyen mézes- mázosak,-amikor meg lerakták a kagylót fikázták az illetőt.Nálam is kiverte a biztosítékot amikor,hálájuk jeléül,egy alkalomra kaptam tőlük Mozart desszertet és egy üveg pezsgőt,csak az volt a szépséghibája,hogy az egyik szavatossága fél éve járt le a másiké meg 8-hónapja.-"Ajándék lónak ne nézd a....Hát a francot ne!-Jó az a prolinak,úgy gondolták! Igen,vannak szemét emberek akik kiszipolyozzák más tehetségét vagy jóindulatát.
2012. dec. 26. 23:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Rettenetesen szomorú, ami veletek történt, de nem várhattad el, hogy ők is feketében üljenek otthon. Az ő életüket ez nem befolyásolta.
2012. dec. 26. 23:42
 17/17 anonim ***** válasza:
AZt felesleges megbánni, ha mi jófejek voltunk másokkal. Lehet, hogy színházjegyet azért küldtek, hogy fölvidítsák a feleségedet. Még ha egy szerettünk szenved is és mi vele vagyunk, kell a kikapcsolódás, kell magunkra gondolni és töltekezni.
2012. dec. 26. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!