Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az ilyen...

Mi a véleményetek az ilyen emberekről? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Régi barátainkat 15-évvel ezelőtt ismertük meg egy bálon,párommal friss házasok voltunk és a településen ahová költöztünk nem ismertünk pár rokonon kívül senkit.Nagyon jó módú család,fényűző életvitellel,-feleségem ódzkodott is ettől az új barátságtól,de mivel kitartóan keresték a társaságunkat,valahogy közel került a két család egymáshoz.Nekik könnyű életük volt,mi sokat dolgoztunk,de szinte családtagként tekintettünk rájuk,jóban-rosszban támogattuk őket-napi szinten ki kérték a véleményünket tengernyi témában,üzleti,magánéleti problémáikat segítségünkkel oldották meg.(Pénzük nekik volt temérdek,ötleteink nekünk.)-Valahogy még sem irigykedtünk rájuk,sőt úgy tűnt ők irigyek stabil párkapcsolatunkra,életvitelünkre.Ha ajándékot,meghívást kaptunk tőlük,mindig viszonoztuk,ahogy anyagi kereteink engedték,baráti szeretetből.(Ma már látom,naivak voltunk.) Ha kritika érte őket,mindig ki álltunk mellettük,hogy "Ők jó emberek,csak sokan irigylik őket kimagasló anyagi helyzetük miatt." Azután 10-év barátságot" követően,a családunkban történt egy tragédia és mélypontra kerültünk lelkileg és anyagilag egyaránt.Minden megmaradt erőnket a családunk összetartására a problémák átvészelésére fordítottuk.Ekkor a mi nagy barátaink" nem álltak mellettünk,inkább eltávolodtak tőlünk.Lassan teljesen megszűnt velük a kapcsolat.Ennek 3-éve,lelkileg összeszedtük magunkat,sokat tanultunk az esetből,saját hiszékenységünkből.Anyagilag is próbálunk helyre állni,de még vannak nehézségeink.-Ünnepek előtt előkerült egy a (régi barátoktól kapott arany talizmán)-amit egy házassági évfordulóra kaptunk tőlük.-Nem is akartuk elfogadni az értékes ajándékot,de erőltették,hogy nehezebb időkben jól jöhet.Gondoltuk most nyakunkon "nehezebb idő"-leadjuk ékszerésznél a kedves ajándékot.-Az ékszerész csak sóhajtozott,csóválta a fejét és érdeklődött kitől és hogyan kaptuk a talizmánt? Majd közölte: -"Nagyon csúnya játékot űzött magukkal a kedves ismerős,ugyan is ez értéktelen kacat,szépen díszítve....-Pont mint a kedves volt "barátaink lelke.
2012. dec. 26. 16:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
61%

vélemény? hogy volt szerencsém hasonló "barátnőhöz".

érdekes hogy szintén még ő volt aki irigyelt.

nekem az anyagiak sosem számítottak, nem úgy neveltek, tehát nem értettem hogy mikor eltávolodott tőlem ez a "kedves" barátnő, miért terjesztett olyan rágalmakat hogy mélységesen irigylem az ő anyagi helyzetét.

nos nem tud élni vele, hiába vásárol drága butikokba, valahogy megtalálja azokat a ruhákat mindig amik a legócskább kínainak látszanak és nincs ízlése.

ő ellenben máig irigyel engem olyan dolgokért amikről nem is tehetek. pl. rajztehetség, külső.

amíg "barátnők" voltunk, mézesmázoskodott, aztán mikor úgy érezte hogy én népszerűbb vagyok, és van 1-2 dolog amiben merészelek jobb lenni nála, akkor eltávolodott és mindenféle hazug pletykát terjeszt azóta is.

igazából valahogy nem tudom megérteni... el kell viselni hogy nem lehet valaki mindenben a legjobb,vagy akkor testi-értelmi fogyatékost kell "barátnőnek" választani aki önállóan még mozogni és beszélni sem tud és előtte aztán felvághat vele milyen szuper :D

némelyeket aljassá tesz a pénz és megpróbálnak minél nagyobbat rúgni abba aki született valami olyannal amit ők nem tudnak a vagyonukkal megszerezni - tehetség, külső, érzelmi intelligencia :)

2012. dec. 26. 16:21
 2/17 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem te vagy irigy, csak májerkedni akarsz. Nem húztak le, nem tettek neked semmi rosszat, eltávolodtatok kész, ennyi.
2012. dec. 26. 16:26
 3/17 anonim ***** válasza:
79%

Sajnos vannak , akik jól színészkedik át az életüket!

Mégis azt gondolom, nincsenek véletlenek és a különböző emberek is okkal kerülnek az életünkbe. Ki azért, mert a része marad, ki azért, hogy tanuljunk belőle!

2012. dec. 26. 16:31
 4/17 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem sem tettek semmi rosszat, csak egy idő után nem "barátkoztak" veletek. Ilyen van, változunk mi is, más is, változnak a kapcsolatok is. Most azért haragszol rájuk, mert kiderült, hogy az ajándék egy értéktelen vacak. Az ékszerésznek nem volt igaza, nem űztek veletek csúnya játékot. Miért kellett volna annak az ajéndéknak valami nagy értékű valaminek lenni.
2012. dec. 26. 16:34
 5/17 anonim ***** válasza:
24%
És ha az ékszerész füllentett?
2012. dec. 26. 16:36
 6/17 anonim ***** válasza:

Vagy átverték azt az embert is aki nektek adta. Én sem értek hozzá, de nem is élek ilyen dolgokkal :)

Egyébként érdekes a helyzet. Nekem is van hasonló történetem.. egy elég gazdag család, de mindig azt mondogatja az ember, hogy el kell menni innen, mert semmi nem jó ebben az országban, pedig itt gazdagodott meg és barátai is lehetnének, de menekül :P

Na mindegy ez más téma. Szerintem ne erőltesd a dolgot, ha nem, hát nem. Változnak az emberek, tanuéságos eset volt csak elég sokáig tartott. Sajnos van ilyen az életben.

2012. dec. 26. 16:50
 7/17 anonim ***** válasza:
49%

nagypapám mindig mondogatta nekem gyerekkoromban, h nagyon szoros barátságnak nagyon szaros a vége. ti sajnos így jártatok.

kihasználtak titeket szellemileg, de semmit nem kaptatok viszonzásul. most levonhatjátok a tanulságot.

ha valaki nagyon rám akaszkodik, az nekem mindig gyanús. nem is nagyon vannak nagy barátaim. a páromról tudom, h bízhatok benne, a többieknek pedig sokat kell tennie, hogy bennük se legyenek kétségeim.

visszatérve a nagyszüleimre: egyetlen barátjuk sem volt. úgy tűnt, nem is hiányzik nekik. még a rokonokkal sem voltak szoros viszonyban. senkitől nem vártak el semmit, de ők sem adtak csak úgy szívjóságból. ettől függetlenül nagyon tisztességes, becsületes emberek voltak, az üzleti életben különösen, de mindenkivel megtartották a 3 lépést. én is igyekszem így élni, különösen a mai világban, ahol mindenki azt nézi, h kiből hogyan húzhatna hasznot. nem érdekel ki mit gondol rólam. nem ártok vele senkinek, nem gáncsoskodok, de nem is jótékonykodok ész nélkül. már rájöttem, h nem érdemes.

ha megnézem, inkább azok az emberek sikeresek, akik a saját jövőjükre koncentrálnak, és nem aprózzák el magukat a barátok, rokonok közt, mialatt nekik semmi sem marad.

2012. dec. 26. 17:00
 8/17 A kérdező kommentje:
2-es :Irigy vagyok mert önzetlenül elvégeztem nekik minden fizikai és barkácsmunkát,az asszony éveken át minden családi ünnepükre elkészítette a kívánt menüsort,-mert az jobban ízlett mint a rendelt kaja? Köszönöm-öt kaptunk érte,nem is vártunk mást.A többi haverjuk,barátjuk mind lenyúlta őket,külföldi utakkal,soha vissza nem térített kölcsönökkel stb.Mi tényleg hittünk a barátságban.-Mikor nagy bajban voltunk,nem tudtunk füttyszóra ugrani...Ők segíthettek volna,de nem tették.Nem, nem májerkedem,csak leírtam hátha más is okul a történtekből. 3-as Pontosan így érzem,ahogy le írtad. 4-es Nem az érték a lényeg,nem az ajándék,hanem ahogy körítették,- hogy ez az ajándék akkor is segít ha bajban leszünk,holott már akkor is csak áltattak bennünket.Igen rosszul esett,hogy nem volt barátság,hiába hittük az ellenkezőjét.
2012. dec. 26. 17:04
 9/17 anonim ***** válasza:

A szolgáltatásokért kérhettél volna pénzt. Nem önzetlenül segítettél, hisz vártál cserébe valamit.

Egyébként miben kellett volna nektek segíteni? Milyen tragédia történt?

2012. dec. 26. 18:06
 10/17 anonim ***** válasza:
38%

Hahh, ez kimeríti az "ajándék lónak ne nézd a fogát" kategóriát!

Kaptál egy ajándékot, és azon vagy felháborodva, hogy nem arany???

B+, ajándék!!!

2012. dec. 26. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!