Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy tanuljak és...

Mit tegyek, hogy tanuljak és ne így álljak hozzá az egészhez?

Figyelt kérdés

Semmit nem utálok jobban mint a tanulást, képes vagyok órákat ülni a füet felett és nézni a falat, akkor is ha tudom, hogy bukásra állok. Úgy vagyok mindennel, hogy majd lesz valahogy, így vagyok az iskola utáni élettel is. Ha nagynehezen meg lesz az érettségim nem akarok tovább tanulni de utána valszeg nem fogok munkát találni. Lennék rendőr, állatorvos, nyitnék menhelyet/kutyasulit de úgy állok hozzá az egészhez, hogy semmi esélyem meg hogy nekem úgyse jönne össze. Meg igazából változó, hogy mit akarok kezdeni az életemmel de az állatok nekem a legfontosabbak, főleg a kutyák. Meg az, hogy rohadtul nem éri meg nekem tanulni, bármennyire is szeretem őket. Ha az életem múlna rajta se tanulnék. Amúgy is nagyon kevés állatorvost képeznek és kizártnak tartom, hogy én bejutnék. Pedig ha tanulnék... A szüleim és a nővérem mindig cseszegetnek, hogy tanuljak de nem mennek vele semmire mert nem érdekel a tanulás meg igen, lusta is vagyok hozzá. De azért örülnék ha jó életem lenne csak dolgozni is kell érte, ezt nagyon is jól tudom. Nem tudom mit akarok majd dolgozni. Úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy nem akarok elérni semmit sem az életben, nem akarok öreg lenni, és tanulni sem akarok mert az életem felét tanulnám, másik felét dolgoznám és ez nekem tökre értelmetlen. De az boldoggá tenne ha segíthetnék állatokon. Basszus nem tudom. Az a lényeg, hogy rohadtul nem akarok tanulni. Mit tegyek, hogy kitűzzek egy célt, amit el is érek?

Most hanyagoljuk, hogy kamaszkor, lustaság stb mert tudom. De KELL átmeneti megoldás!

15/L

2012. dec. 23. 20:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szokássá kell tenni a tanulást. Tanulni csak elkezdeni nehéz, aztán belejössz. Az írásbelit mindig csináld meg, ez az alap. Ha pedig tanulsz hangosan tedd mintha előadnál, Képzeld magad tanárnak, vagy ilyesmi.Azonkívül jó jegyet szerezni, okosabbnak lenni a többieknél csodálatos érzés.
2012. dec. 24. 00:16
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem adnak írásbelit. Szeretem én is ha jobb jegyet kapok mint a többiek. Angol, földrajz, infó lég jól megy (4-5) de csak mert ezek a tanárok értelmesek az egész iskolából. A többinél meg van olyan, hogy ok nélkül buktat meg, vagy hiába tudom az anyagot akkor is karót kapok mert olyan kedve van...
2012. dec. 24. 07:43
 13/16 loupsolitaire ***** válasza:

Kedves tinilány, ne várj csodára! Ne várd, hogy valaki leír ide 4 okos mondatot, és voilá!, megváltozott a hozzáállásod!

Ha minden ötletet elintézel azzal, hogy "nem érdekel, majd lesz valahogy", akkor minek tetted fel a kérdést? Innentől kezdve felesleges akármit is tanácsolni neked.

És igenis kamaszkor, lázadás.

2012. dec. 24. 10:50
 14/16 A kérdező kommentje:

Basszus az utolsó mondatoddal most vitted fel 600000000000-re a vérnyomásomat! Utálom mikor ezt írjátok, direkt odaírtam, hogy TUDDOM! Nem azt írtam, hogy ne írjátok mert úgysem azért. És azért tettem fel, mert reménykedtem, hogy van errefelé valami okos ember aki tud okosat mondani.

Bocs ha bunkó voltam, de azzal az egy mondattal megöltök...

2012. dec. 24. 10:55
 15/16 loupsolitaire ***** válasza:

Ha TUDOD, akkor miért baj, ha leírja valaki? Félsz szembenézni a ténnyel?

Tanács kell? Próbáljuk meg: igaz, fiatal vagy hozzá, de próbálj meg nyáron dolgozni valahol (protekcióval/engedéllyel be lehet kerülni). Nem menhelyen, hanem igazi rabszolgamunkásként, mondjuk egy gyártósoron, vagy bármi. Akkor megtapasztalhatod, hogy milyen napi 8 órát (korodnál fogva részmunkaidő, 4 óra) eltölteni monoton munkával, amiben nem leled kedved. Kis ablak a nagyvilágra.

Ha sokat csavarogsz, keress egy helyet, ahol virágzik a prostitúció. Nézz ott szét, s láthatsz olyan embereket, akiknek hasonló a hozzáállásuk, mint neked.

Sajnos a menhelyesdi általában önkéntes alapon működik, megélni nem lehet belőle.

Tanulj nyelvet, és később lesz lehetőséged elmenni önkéntesnek külföldre. Igaz, nem állatokkal kell nekik törődni, valamint nem árt hozzá egy kis anyagi háttér.

Segíts te is, hogy tudjunk segíteni: mi érdekel? Mit szeretsz csinálni?

2012. dec. 24. 11:12
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Lusta vagy és fogalmad sincs arról, hogy hogyan mennek a dolgok a világban, mert ha lenne akkor ülnél a fenekeden és tanulnál reggeltől estig, mint a kisangyal. Erre nem lehet mit mondani. Hagyd abba a hisztit, ülj le a seggedre és tanulj. Ha meg nem hát én, és valószínűleg anyádékon kívül mindenki sz.arik bele, majd mehetsz nyáron csikket szedni, télen utat sózni meg havat lapátolni minimálbérért, nekem meg eggyel kevesebb emberrel kell majd küzdenem a normális, diplomás embereknek szánt jól fizető állásokért. Hát mindjárt megszakad a szívem. Ja nem.
2012. dec. 24. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!