Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a cigányokról?

Mi a véleményetek a cigányokról?

Figyelt kérdés
2012. dec. 23. 11:20
1 2
 1/11 2xSü ***** válasza:
Melyikről?
2012. dec. 23. 11:40
 2/11 A kérdező kommentje:
Mindegy,átlagosan kérdezem
2012. dec. 23. 11:46
 3/11 2xSü ***** válasza:
28%

Az általános véleményt hívják rasszizmusnak. :-)

Sokan vannak, akik megállják a helyüket ebben a világban (dolgoznak, törvénytisztelők, műveletek), és sokan vannak, akik kihasználják a rendszert, megszegik a törvényeket.

Nagyon hagyománytisztelő nép, így sokkal nehezebben volt képes alkalmazkodni az elmúlt századok változásaihoz, így a jelenlegi helyzetük oka javarészt a történelemben keresendő és amiben hibásak ők is, de jelentős mértékben mi is.

Két hibát lehet elkövetni ebben a kérdésben:

Az egyik, hogy általánosítasz, amit a kérdésed is sugall. Minden esetben a problémával szemben kell fellépni, nem annak a másodlagos körülményeivel szemben. Viszont a probléma ellen határozottan, szigorúan kell fellépni.

A másik hiba, ha nem vesszük figyelembe, hogy az adott problémának sokszor – de nem általánosan –vannak olyan ok-okozati aspektusai, ami valóban az adott népcsoport történelméből adódik, így ennek az aspektusnak a megoldásban is része kell, hogy legyen.

Ismerek olyan cigányt, akin annyira nem látszik, hogy az, nagyon művelt, tenni akar, dolgozik, olyan életet él, ami szerintem értékes, például szolgálhat, persze ő sem szent és ő sem tökéletes, neki is vannak hibái. Meg persze rabolt is már ki – illetve csak akart – olyan ember, aki ugyanehhez a népcsoporthoz tartozik.

2012. dec. 23. 11:57
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

Az általánosítás rossz kiindulási alap, hiszen nem egyformák az emberek. Ha valaki csak jót mond, az annyira elferdített nézőpont, mint aki csak rosszat tud mondani. Jelzőket pedig bármilyen vallásra/rasszra/közösségre rá lehet húzni vegyesen, jogosan, mert nem minden fekete vagy fehér.

A gond az lesz, hogy indokolatlan gyűlöletkeltésbe kezdenek meggondolatlan emberek, ami miatt inkább a kérdést törlik. A véleményektől sem lesz senki okosabb, csak egymásnak esnek a nézőpontok és indul a lepontozósdi.

2012. dec. 23. 11:58
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem általánosságban nincsen bajom velük, szóval ha találkozom normális cigány emberekkel, akkor semmi ellenszenvet nem érzek irántuk. Viszont volt már rossz élményem velük, 6 éves koromban egy cigány kisfiú csak úgy pofon vágott, 7.-es koromban meg egy cigánylány a haverjával zaklatott. Hazafelé mentem, és elkaptak, hogy lek.rváztam a barátnőjüket, hogy képzeltem, megtépte a lány a hajam, és megpofozott. A fiú mellette csak röhögött. Megfenyegetett, hogy ne merjek többet erre hazajönni, de nem tudtam mást csinálni, egy völgyön át kellett menni, és nem volt máshol átjáró. Erre ott is elkapott, hogy hogy képzelem. Ez következő héten is megismétlődött. Utána nem mentem 7.-ben többet haza egyedül, annyira féltem. Meg utaztunk a vonaton, Százhalombattánál felszállt kb. 8 cigány srác, és betömködtek mindent a pulcsijuk alá, amit fel tudtak kapni, Ercsinél ,,terhesen" szálltak le, úgy szorongattuk a cuccunkat, nehogy tőlünk is elvigyenek valamit.

Szóval ezek olyan élmények, amelyek mély nyomot hagytak bennem, persze nem mondom, hogy nincsenek rossz fehér emberek, de én személyes kifejezetten rossz élményeim sajnos a cigányokhoz kapcsolódnak, és éppen emiatt félek tőlük.

2012. dec. 23. 12:04
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Ezt a kérdést újból és újból felteszik.

Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen okból, milyen érdekből teszi ezt fel?

Ha uszítás céljából, akkor az csúnya dolog, bizonyára ez áll fenn egy náci kérdés újból,

Vagonírozni nem-e akar?

2012. dec. 25. 10:15
 7/11 anonim ***** válasza:
Nagyon végtelelenül, lopják a kukoricát.
2012. dec. 28. 22:00
 8/11 anonim ***** válasza:
69%

Adjon az Isten!

Nagyon általánosítottad a kérdést.

Kétféle cigány létezik:

- "jó cigány", akik dolgoznak, tiszteletben tartják a magyarokat, és normálisak, nem lopnak, csalnak, hazudnak;

- "rossz cigány", akik természetesen munkanélküliek, csak a "segílyükbűl" rajoskodnak egész hónapban, bántják az ártatlan magyarokat, stb.

Normális cigányokból nagyon kevés van, őket - mint ahogy Vona Gábor mondta - testvéremként tisztelem. Persze mindegyikben meg van az ösztön, ezt tapasztaltam is, amikor az osztályunkban veszekedés volt:

Szerencsére csak 2 cigány gyerek van az osztályunkban, természetesen unokatestvérek, az egyik teljesen normális, a másik idegbeteg egy kicsit, egyszer beszólt a stréber gyereknek, aki visszaszólt neki valamit, erre egyből hívta a "rendesebbik" cigányt, az meg befenyítette a strébert. De teljesen olyan volt, mint egy ilyen átlagos cigány, szóval meg van bennük az ösztön, vigyázni kell velük!

A tetves, büdös, emberszabású cigányokat meg sokan ismerik. Azokról a tetvekről sokat tudok írni.

Engem még általánosban hetente többször befenyítettek, de amikor már nyolcadikosok lettünk, akkor már nem igazán hagytam magam. Azelőtt volt egy évfolyamtársam (szerencsére nem osztálytársam, mert akkor most nem lennék itt), akivel nem fértünk el a folyosón, ha jött velem szemben, inkább már lehúzódtam a falhoz, hogy ne vegyen észre, de akkor is belém rúgott, meg elkezdte, hogy: "mit néze te, mer mingyán megfejellek te köcsog, mer a fejed szítverem". Az volt a szerencse, hogy mindig a másik cigánnyal járkált a folyosón, aki amúgy sz@ros volt és csak próbálta magát megvédeni a "tesvírivel".

Volt még az akkori osztályunkban 4-5 cigány, akit nagyon utáltam, azok is sokszor ok nélkül belém kötöttek.

De aztán megerősödtem nyolcadik osztályra, ha megint megpróbáltak belém kötni, visszaszóltam nekik, nem azt mondom, hogy nem féltem, csak mertem. Aztán persze hívták a "tesvíreket", azok is néha már körbeálltak, és nem engedtek el... De én sem engedtem magamat.

Úgy hogy általánosban annyira megutáltam a cigányokat, hogy alig vártam már a középiskolát. Itt már nincsenek konfliktusok a cigányokkal, mert ebben a jó erős iskolában szerencsére kevés van, de attól még az utcán belém kötnek a kis taknyosok.

Például amikor megyek az utcán biciklivel, és megy két ötödikes barom, az egyik meg anyám szexuális úton történő pénzkeresési módjait szidja. Én csak mutattam neki a középső ujjamat, és röhögve mentem tovább.

Még egy vicces történet, ismét taknyos, 1 méteres kölykökkel, amikor lementünk az akkori osztálytársamhoz egy másik osztálytársammal (mind a hárman Jobbikosok, hungaristák) és mentünk a patak felé. (Az egyik haverom szó szerint a falu sarkán lakik, a patak mellett, oda szoktunk lemenni a hídhoz.) A házuktól a hídig kb. 100 métert kell menni, félúton vettük észre, hogy egy kis cigánygyerek kimászik a híd alól, és beszólt, hogy :"mit néze büdös mágyár?". Akinek a háza előtt voltunk, az a gyerek könnyen idegesíthető, vissza is szólt valamit, és megfordultunk, nem azért mert féltünk, hanem mert akkor vettük észre, hogy milyen meleg van kint a napon nyáron 35 fokban. Erre még két kölyök ugrott ki a híd alól, és kiabáltak, hogy menjünk oda, ha merünk. Még egy kicsi veszekedés után azt mondta az egyik haverom: "3-at számolok, és futunk feléjük... 1... 2........... *közben vár a megfelelő pillanatra*...... 3!

Futottunk feléjük, én a csúzlimmal lövöldöztem, a f*sosok meg csak anyázva menekültek, mint ha még ők lennének a menők. Szánalmasak.

Szóval ez van, de reméljük, hogy nem sokáig.

Minden gondolkozni tudó ember gondolja már végig, hogy jól van ez így? Én megyek az utcán, belém kötnek a cigányok, és ha véletlenül eltöröm a kezét, engem büntetnek meg? Milyen országban élünk mi, ahol mi dolgozunk, a politikusok minden trükkel próbálják tőlünk elvenni a kis pénzünket, a politikusok milliomosok, a kis részét meg adják az ingyenélő cigányoknak? Magyarul MI tartjuk el a politikusokat, és a kisebbséget? TENNI KELLENE EZ ELLEN VALAMIT!!!

De hogy mit? Hát a következő szavazáson a Jobbikra kell szavazni! Csak a Jobbik az egyetlen párt, aki rendbe tenné a cigánykérdést is, meg persze, amit a Fidesz elcseszett!

Legalább is nekem ez a véleményem. De érdemes ezen elgondolkozni!

És a cigányok között is vannak kivételek, ezt talán nem tettem hozzá az elején! Ezért nem vagyok rasszista, mert tudom, hogy van kivétel (igaz, ahogy írtam, mindben meg van az ösztön).

Tehát csak HIT, ERŐ, KITARTÁS!!!

SZEBB JÖVŐT!

2012. dec. 30. 22:30
 9/11 anonim ***** válasza:
57%

Durván rasszista vagyok -ezt maguknak köszönhetik

Lopna,csalnak,ölnek,hazudnak kivétel alig van sürgősen el kéne menniük .

Sok embert bántanak,falun kifosztanak.

Szegény ember nem lop ha éhen hal akkor sem mert becsületes és a gyermekeit is erre neveli.Cigány meg még a szegényektől is lop.

A magyarországi bűnőzés nagy része miattuk van.

Sajnos 2050-re többen lesznek mint mi

Hát azt nem fogjuk hagyni.

Utálom őket.

A MAGYARORSZÁGI gyilkosságokért,rablásért tudtad hogy min.95%cigány a felelős ja és amit a hiradóban hallasz az semmi naponta történnek dolgok csak nem jelentik be mert annyi van ,hogy azzal csak megfélemlítenék az embereket.

2013. jan. 1. 14:38
 10/11 D1saster válasza:
A cigányok semmirevaló tolvajok.Csak tönkreteszik az országot.
2013. jan. 2. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!