Megváltozott a "zsidó" szó jelentése?
Nem lehet röviden válaszolni a kérdésedre, kissé zavaros is a kérdés, ha őszinte akarok lenni.
Ha tényleg érdekel a téma, akkor javaslom elolvasásra Szolzsenyicin: Együtt című alkotását.
A kérdésedben azt írod, hogy mi, magyarok katolikus nép vagyunk. Nem, nem vagyunk. A történelmünk és hagyományaink alapján keresztény nép vagyunk, mivel a kereszténység a magyar identitás szerves részévé vált. A kereszténység számos ága fellelhető a magyarság körében pl. református, római katolikus, görög katolikus, evangélikus, unitárius és még hosszan lehetne sorolni. Mára a magyarok nagy része hagyományaiban, értékrendjében követi a kereszténység hagyományainak jelentős részét, de egyáltalán nem vallásos.
Mindez nem jelenti azt, hogy a mai fogalmak alapján ne lehetne magyar az, aki nem kötődik valamilyen formában a kereszténységhez.
Biztos megváltozott!
Én sose láttam zsidót gyerekoromba.
Én úgy tanultam meg a szót, hogy a "gazdagok" szinonímája.
Ha sok pénzem lesz, én is zsidó leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!