Nagy szemétség egyik napról a másikra lelépni egy albérletből?
Figyelt kérdés
A tulajokkal már egy jó ideje megvan a konfliktusunk, mert úgy érezzük, nem ezt ígérték fél éve. Kaució nincs. Nem merünk szólni előre, hogy elmegyünk, mert eléggé rosszindulatúak, és félünk, hogy keresztbe tennének valahogy. Csak ettől meg én érzem köcsögnek magam...2012. dec. 15. 22:25
1/5 anonim válasza:
Sztem nem, oda adod a kulcsot aztán hello. Elvégre nem kiteszel valakit egyik napról a másikra, hanem "visszaadod a saját lakását". Az meg nem bunkóság. Semmi köze hozzá hogy leléptek-e. Majd lesz új bérlője.
2/5 anonim válasza:
1) van-e szerződés az albétletről?
2) van-e bármi a szerződésben, ami kiköti, mennyivel korábban kell szólni, mielőtt elmész?
3) ha a fenti két pontra igen a válasz, azokhoz kell tartanod magad, különben még bajba is kerülhetsz, ha nem, akkor:
4) akadálytalanul leléphetsz, amikor akarsz
3/5 A kérdező kommentje:
Nem, semmiféle szerződés nincs... Igazából nem albérlet, hanem egy magánkollégium, de a feltételek inkább albérlethez hasonlóak, azért írtam azt.
Köszönöm a válaszokat.
2012. dec. 16. 08:12
4/5 kiad-lak válasza:
Ha nincs papírozva, akkor csak szívességi lakáshasználó vagy. Leléphetsz. Aki olyan hülye, hogy nem kér kéthavi kauciót az meg is érdemli. Bár ez a magán kollégium érdekesen hangzik. Nehéz értelmezni.
5/5 A kérdező kommentje:
Hát igen, elég fura... Eleinte az egyetemhez kapcsolódott, mint a többi kolesz, csak "elit" helynek számított. Most meg magánvállalkozóként csinálják. Direkt nem kérnek kauciót, szerintem azért, hogy ha bárkivel problémájuk van, rövid úton el tudják küldeni.
2012. dec. 17. 10:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!