Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen iratokat lehet elkérni...

Milyen iratokat lehet elkérni egy adománygyűjtőtől az utcán?

Figyelt kérdés
múltkor leszólított egy adománygyűjtő hogy vegyek tőle képeslapot adtam neki 200 forintot és azt mondta elfogyott a képeslap, de még fel sem írt, kicsit idegesít
2012. dec. 13. 14:49
 1/1 anonim ***** válasza:

Fölösleges iratokat elkérni tőle, egyrészt nem érsz semmit azzal, hogy megtudod, hogy ő kicsoda, másrészről pedig nem tudod megállapítani, hogy hamis adatokkal gyűjt-e adományt.

Tavaly, vagy tavalyelőtt volt egy emlékezetes esetem, amikor odajött egy nő egy parkolóban hozzám egy fényképpel, hogy itt van ez a fiú, ez a neve, itt lakik, pár hete balesetet szenvedett és most a műtétjére gyűjtenek pénzt. Kérdem tőle, hogy mennyit szoktak adni (gondoltam adok neki 1000-2000 ft-ot). Erre mondja hogy olyan 10-20 ezer forintokat. Na persze ebben a gazdasági helyzetben, abszolút hihető a sztori.

Aztán végül nem adtam. Alig tudtam lerázni. De a végén valahogy sikerült és sértődötten távozott. Pár nap múlva találkoztam egyik ismerősömmel, aki abban a faluban lakik, ahol a fent említett balesetet szenvedett srác. Kis községről van szó, maximum 500 lelkes, így elmondható, hogy ismer mindenkit. Senki olyan nem volt abban a faluban akiről a nő beszélt korábban.

Tehát láthatod, hogy hiába a papírokkal alátámasztott sztori, semmit sem ér.

Viszont úgy tudom a közelmúltban egy rendelettel megtiltották a szabad téri adománygyűjtést, így nem lehet csinálni.

2012. dec. 13. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!