Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy gyerekkel össze kéne...

Egy gyerekkel össze kéne haverkodnom családi okokból de nem megy mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos én 14 éves fiú vagyok.Apámmal élek akinek most van komoly kapcsolata és az új barátnőjével össze fogunk költözni. A csajnak van egy 17 éves fia. Apu és a csaj is azt akarja, hogy össze barátkozzak a fiúval. Csak én nem valamiért ellenszenves. Mit csináljak, hogy apuéknak is eleget tegyek, de ugyanakkor ne kelljen jópofiznom egy olyan embernek akit nem bírok. Kérlek segítsetek köszi.

2009. aug. 21. 17:56
 1/5 anonim ***** válasza:
nem kell barátkoznod vele, egyszerűen tűrjétek meg egymást, ne veszekedjetek, ne piszkálódjatok, hagyjátok egymást békén és kész... egyszerűen az alapvető illemet tartsátok be egymássla szemben, és ne bunkózzatok...még a végén lehet, hogy jóban lesztek, ha megismeritek egymást
2009. aug. 21. 18:43
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi ez a válasz jó. De ez eddig is így volt. Még is szóvá tették számomra, hogy próbáljak vele beszélgetni stb. De egyrészt, hogy közeledjek hozzá ha ő éjjel nappal sz.gépen játszik ráadásul az egész stílusa ahogy viselkedik nem tetszik. Ilyenkor mit tegyek?
2009. aug. 21. 18:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Értesd meg velük, hogy ez a helyzet, elégedjenek meg ennyivel. Amit itt leírtál, nem sértő, érthetővé teszi a helyzetet, mondd el nekik kb. ugyanígy. Nekik biztosan igényük lenne arra, hogy családi idill legyen körülöttük. Sztem örülhetnek, hogy ti ketten nem gördítetek akadályt (nagyon helyesen) az ő kapcsolatuk elé. Ennél többet nem várhatnak.
2009. aug. 21. 23:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Háát, nagyon nem egyszerű, nem irigyellek! Két lehetőséged van: vagy elmondod apudnak miért nem megy az "összebarátkozás", hátha megérti és próbál segíteni vagy legalábbis nem erőlteti, vagy az ilyen szülői dörgedelmeket elengeded a füled mellett és szimplán úgy viselkedsz, ahogy az első válaszoló írta. Amúgy nekem az a véleményem, hogy apudék tudnák a legtöbbet tenni az ügy érdekében azzal, hogy közös családi programokat szerveznek ahol lenne alkalmatok jobban megismerni egymást. Viccesen hangzik, de amolyan csapatépítés kellene, kirándulás, utazás, túra, bármi, ami aktív részvételt igényel. Beszélj apukáddal, egy próbát mindenképpen megér, mert a sráccal még egy jó darabig egy levegőt kell szívnod. Ha nem jön be, marad a füled mellett elengedős verzió...

Esetleg írd majd meg, hogy sikerült!

2009. aug. 21. 23:56
 5/5 A kérdező kommentje:
oksi köszönöm a segítséget. megpróbálom és leírom, hogy sikerüt. :)
2009. aug. 22. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!