Miért van annyi bunkó nyelvőr ezen az oldalon?
Minden ember ejt helyesírási hibákat.Akár magyar akár külföldi , az angolok meg a németek is hibáznak néha olyat hogy felvonom a szemöldököm de nem kezdem el őket javítgatni bunkó módon.
Ez is valami hülye magyar szokás hogy bele kell vágni a másik mondandójába vagy a hibákat keresni az irományában.
Szoktam is mondani hogy mérnök vagyok b_szki nem nyelvtan tanár.Az a lényeg hogy értek a szakmámhoz , minden egyéb lexikális tudás csak másodlagos.
#16 A jó pap is holtig tanul! :D Igyekszem odafigyelni rá :p
Csilla0701 - téged farkasok neveltek, h azonnal torokra mész? :S
Mai példa:
"Mit tegyek ha a páromat be folyásólja a barátja?
A válaszok
Vágd fejbe a nyelvtankönyveddel.."
:)
"nem bíznék meg olyan mérnököt a leendő lakásom megtervezésével, akinek ajánlata hemzseg a helyesírási hibáktól."
Ezzel teljesen egyetértek! Tudom, nem nekem címezted, de azért hozzátenném, hogy ugyanakkor olyan óvónőt, tanárt sem bíznék meg a gyerekem felügyeletével, tanításával, aki bántó módon fejezi ki a nemtetszését. (Ezt a példát nem rád írom, hanem azokról, akik bunkó stílusban írogatnak. Az óvónő/tanár tetszőlegesen behelyettesíthető bármi mással. :)) Szerintem a helyesírás és az emberséges bánásmód egyaránt fontos, és hála istennek, a kettő nem zárja ki egymást. :)
Latom emlegettek. :)
Es igaz, hogy komolyan gondolom. :)
Szerintem inkabb az identitasrol es kontextus-megfelelossegrol (de csunya lett :D) szol a vita, mint nyelvhelyessegrol.
Kedves Kerdezo! A mierttel kapcsolatban tudok par dolgot mondani/mutatni. Ha erdekel, dobj egy privat uzit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!