Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van annyi bunkó nyelvőr...

Miért van annyi bunkó nyelvőr ezen az oldalon?

Figyelt kérdés

Minden ember ejt helyesírási hibákat.Akár magyar akár külföldi , az angolok meg a németek is hibáznak néha olyat hogy felvonom a szemöldököm de nem kezdem el őket javítgatni bunkó módon.

Ez is valami hülye magyar szokás hogy bele kell vágni a másik mondandójába vagy a hibákat keresni az irományában.

Szoktam is mondani hogy mérnök vagyok b_szki nem nyelvtan tanár.Az a lényeg hogy értek a szakmámhoz , minden egyéb lexikális tudás csak másodlagos.

2012. dec. 11. 12:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
96%

Bár sokan nem hiszik el, de a helyesírás is egy bizonyítvány az illetőről.

Nyilván senki sem tökéletes, de amikor olvashatatlan levelet/kérdést kapok/látok itt GYK-n, amiről azt se tudom, hogy most mi, hát belőlem is kibújik az állat és leírom, hogy bizony ilyen helyesírással nem csodálom, ha zűrbe keverte magát az illető, mert látszik rajta így is, hogy nincs sok sütnivalója.

2012. dec. 11. 13:12
 12/28 anonim ***** válasza:
96%

Ez egy olyan helyszín, ahol írásban kommunikálunk egymással és az írás módjából vonunk le következtetéseket a másik személyiségére vonatkozóan és ahogyan előttem írták, az emberről nagyon sokat elárul a stílusa.

Szemléletesebb módon: Ha itt helytelenül, érthetetlenül, igénytelenül ír valaki(nem a véletlen elírásról beszélek-ez bárkivel előfordul), az olyan mintha az utcán egy koszos, büdös, ápolatlan emberrel találkoznál.

2012. dec. 11. 13:14
 13/28 anonim ***** válasza:
95%
Azért te sem panaszkodhatsz, kérdező, erősen hadilábon állsz a vessző használatával.
2012. dec. 11. 13:15
 14/28 ArchLord válasza:
81%
Engem is zavar, ha vki nem tud helyesen írni :p De a legrondább dolog az, h még a fáradtságot se veszik, h leírják helyesen azt a szót, amit nem tudnak helyesen leírni, csak lesnek, h vajon miért húzta alá pirossal a rendszer a leírt szót. Ez a szomorú sajnos. A "j" betűk használata siralmas, pedig ha beírod google-ba már kidobja, helyesen a szót. A másik halálom a "hadni" (pirossal alá van húzva most is!!) szó, amit hadjad-ként szoktak a legtöbbször ragozni. Valamint az egyenlőre, egyelőre szavak használata és még sorolni lehetne. Legyünk igényesebbek a helyesírásra.
2012. dec. 11. 13:16
 15/28 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem is gáz, ha valaki még az anyanyelvét sem ismeri. Az elírás más kategória, de ha valaki nem tudja, hogy pl. a muszáj-t milyen jével írják, az mégis mennyit olvashatott életében?? Nem csoda, hogy idegesít egyeseket.
2012. dec. 11. 13:16
 16/28 anonim ***** válasza:
90%

Hadd legyek bunkó nyelvőr :)

"még a fáradtságot se veszik"

A fáradságot. A fáradtság az más.

2012. dec. 11. 13:19
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekhez mit szólsz?

"Kelene egy fogalmazást irnom Kémiára ezlene az magyar gyogyvizek hatása? összetétele?

segicsetek nagyon kelene"

Ha nem javítanánk ki a helyesírási hibákat, néhány hónap múlva ilyen kérdésekkel lenne tele az oldal.

Olvasd el a választ, Berta igazán kulturált módon hívta fel a kérdező figyelmét a helyesírási hibáira.

Ő, és még néhányan ezen az oldalon nevelő szándékkal javítjuk ki a hibákat.

Nem mindenki bunkó módon reagálja ezt le.

Kedves utolsó válaszoló! Sajnos, az általad felhozott helyesírási hibák lassan elfogadottá válnak, ha nem vigyázunk.

Ezt a kérdést én tettem fel, érdekesek a válaszok, főleg beglerbég válasza, aki ezt komolyan is gondolja.

A linket is figyelmedbe ajánlom, /sőt, ha még nem olvastad, akkor érdemes mindenképpen megnézni/ nagyon tanulságos és elszomorító.

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__368164..

Kedves kérdező! Láthatod, hogy szükség van arra, hogy a helyesírásra felhívjuk a figyelmet.

A te helyesírásod rendben van, csak a vesszőkkel vagy hadilábon. :D

2012. dec. 11. 13:22
 18/28 anonim ***** válasza:
50%

"Legyünk igényesebbek a helyesírásra."

Inkább ne szólalj meg, a másik bunkóság, az ész nélküli rövidítgetés!

2012. dec. 11. 13:23
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudtam, hogy közben ennyien válaszoltatok. ez nagyon jó, ennyi embert nem hagy hidegen ez a téma.

Csilla, elnézést kérek, hogy látszólag a te hozzászólásodat ismételtem, de nem volt szándékos. :D

2012. dec. 11. 13:26
 20/28 loupsolitaire ***** válasza:
96%

Az, hogy kijavítjuk a másikat, nem feltétlen bunkóságból, lenézésből ered.

Például, ha én most felhívom a figyelmed, hogy vessző elé nem teszünk szünetet, csak utána, csakúgy, mint a mondatvégi írásjelek esetében, az azért van, mert szeretném az általam ismert szabályt/tudást átadni. Így (is) fejlődik az ember. Építő kritika.

Az pedig, hogy ez néha bunkó stílussal párosul, következhet a hibák gyakoriságából/súlyosságából, a hibázó stílusából.

2012. dec. 11. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!