Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyire számít nektek a...

Mennyire számít nektek a párotok anyagi helyzete?

Figyelt kérdés
Tételezzük fel, hogy ha egy férfinak vagy nőnek nincs hitele és sokat dolgozik, de nem gazdag, akkor lennétek vele? Nektek mennyire meghatározó a pénz? Ha két potenciális jelöltötök van egyébként hasonló kvalitásokkal, a gazdagot választanátok?
2009. aug. 20. 13:38
 1/8 anonim ***** válasza:
20%
Nálam nagyon sokat számít a pénz, a barátom csak milliomos lehet! (Lehet utálni ezért!)
2009. aug. 20. 13:54
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem az első válaszolót, ha számít nála a pénz, akkor miért nem Ő a milliomos? :P Miért mástól várja el?

Nekem abszolút nem számít, hogy a párom milyen "sorsú". Nekem van, így ha kell segítem. Ha meg van neki, akkor meg nem kell segítenem.

2009. aug. 20. 14:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Engem nem érdekel hogy mennyi pénze van, majd együtt megoldjuk!:)
2009. aug. 20. 14:13
 4/8 anonim válasza:
Ha közvetlenül azért nem is szakítanék valakivel, mert rosszak az anyagi körülményei, az ebből fakadó problémák szerintem vezethetnek szakításhoz. Látom a szüleimen is, hogy mennyit veszekednek a pénz miatt, pedig mi azért annyira nem állunk rosszul. Na nem vagyunk gazdagok sem, amolyan jobb helyzetű középként írnám le magunkat, és én szeretnék hasonló körülmények között élni a továbbiakban is, és azt szeretném, hogy a gyermekeim se szenvedjenek hiányt semmiben. Természetesen magam akarom ezeket a körülményeket megteremteni, nem mástól várnám el, hogy ezt biztosítsa nekem. De olyannal szeretnék megállapodni, aki minimum annyit keres, mint én. Nem gazdagságról beszélek, hanem létbiztonságról! Engem egyébként úgy neveltek, hogy elsősorban a férfi a családfenntartó, talán ezért nem szeretném, hogy a majdani férjem kevesebbet keressen nálam, mert azt hallottam mindig, hogy a férfinek sértené az önérzetét, ha a nő jobban keresne, a sértett önérzet pedig állandó konfliktusforrás lenne. Lényeg a lényeg, hogy persze, lennék olyannal, aki nem gazdag, és két hasonló kvalitású férfi közül nem a pénz alapján választanék, ha a nem gazdag alatt középszintet értünk. Származhat szegény családból, az nem számít, de a munkájával ne a mindennapi betevőért küzdjön. Aztán ki tudja, lehet, hogy olyan helyzetbe kerülök később, amikor eltartok egy férfit.. nekem csak az számít, hogy ne kelljen lejjebb adnom az igényeimet, amikről viszont úgy érzem, nem olyan hatalmasak. Teljen ételre-italra, a számlákra, egy kis kikapcsolódásra, és legyen egy kevés, amit félre lehet rakni. Ha ezt párként nem tudnánk biztosítani magunknak a férfi miatt, nem tartom kizártnak, hogy annak szakítás legyen a vége.
2009. aug. 20. 15:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha szerelmes vagy valakibe, akkor inkább élsz vele a híd alatt, mint olyasvalakivel, akinek a bőre alatt is pénz van, de nem szereted...legalábbis én így tapasztaltam

az én családom sosem volt gazdag, de egy átlagos életszínvonalat mindig sikerült hoznunk. 18 éves koromban beleszerettem egy nagyon régi, gyermekkori barátomba, akinek nagyon sanyarú volt mind a gyerekkora, mind az eddigi élete, és nagyon szegények...amióta együtt vagyunk, én is belekóstoltam abba, milyen ha sokkal szegényebb körülmények között él valaki, mint amit én addig ismertem....lehet, hogy sokat sóvárgunk,sírunk,nélkülözünk, de már több, mint két éve vele vagyok, és vele akarom összekötni az életem, mert szeretem.egyáltalán nem zavar, hogy nehezebb lett miatta az életem, mert úgy érzem, együtt, ketten képesek leszünk felállni innen is és szép életünk lesz, egy nem gazdag, de szeretetteljes és boldog családdal...és ezt mi fogjuk felépíteni

2009. aug. 20. 15:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem számít egyáltalán.
2009. aug. 20. 21:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Biztosan vannak kivételek, de mi nők alapvetően úgy keresünk párt, hogy biztosítva lássuk utódaink felnevelését. Tehát egy vagyonosabb férfi, aki képes biztosítani azokat az anyagi eszközöket, amelyek gyermekeink biztonságos felneveléséhez szükségesek ("fészek", azaz tető a fejünk fölé, élelem, ruházkodás, oktatás, stb.) nagyobb eséllyel indul csatába a kiszemelt hölgy kegyeiért. Tudományos kísérletek sora bizonyítja, hogy egy módos férfiember szó szerint megszépül a nők szemében - azaz mint partner vonzóbbá válik - amikor kitudódik anyagi háttere. Vagy egy másik kísérlet szerint a hölgyek többsége azt az átlagos külsejű, ámde jómódú üzletembert választaná társnak, aki a magánrepülőjén külföldre invitálja vacsorázni szíve hölgyét, ahelyett a szívdöglesztő fiatalember helyett, aki kölcsönkér tíz dollárt. Persze ezek nem tudatos döntések, nem készítünk költségvetést és döntési fát és gondolatban még nem rendezzük be a gyerekszobákat amikor ilyen helyzetbe kerülünk, de tudat alatt nagyon is munkálkodnak bennünk, az evolúciónak köszönhetően. De mint írtam, vannak kivételek, akik a mondás szerint csak erősítik a szabályt :)
2009. aug. 22. 00:30
 8/8 anonim válasza:
Engem egyáltalán nem érdekel, hogy mennyi pénze van, csak sok legyen...de nincs neki. ;)
2009. aug. 28. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!