Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehetséges? - Érettségi

Lehetséges? - Érettségi

Figyelt kérdés
Ha van egy szakközép iskolám, /szabó/ Szlovákiában jártam ki, és ha Magyar állampolgár leszek, /házasság alapján/, akkor van lehetőségem érettségit szerezni Magyarországon ? Például levelezés, vagy esti iskolázás által... Fontos, válaszoljatok.

2012. dec. 6. 22:53
 1/5 A kérdező kommentje:
Vagy csak Szlovákiában érettségizhetek ?
2012. dec. 6. 23:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia

Szerintem lenne lehetőséged, de a kérdezd meg az egyik középiskolába.

Még egy kis pontosítás. Lehet Szlovákiában a szabóképzést szakközépiskolának hívják, de Mo-n ez szakiskola (mivel nem ad érettségit). Vannak olyan szakiskolák, ahol 3 év a képzés, majd kapsz egy szakmát... de hivtalaosan 8 általános iskolai osztályod lesz plusz egy szakmád. Más szakiskolákban pedig 4 év a képzés, majd szakmát kapsz, itt pedig hivatalosan lesz 10 osztályod meg egy szakmád. Nem tudom, hogy a szabóképzés hová tartozik, főleg, hogy Szlovákiában hogy volt ez. De érdeklődj utána, szerintem biztos leteheted az érettségit Magyarországon is. Jah és felnőtteknek Magyaországon már csak esti suli és levelező van!

2012. dec. 8. 10:00
 3/5 A kérdező kommentje:

Nálunk úgy van, hogy 9 alapiskola, és 3 év szakmai végzettség. Vagy 4 év, érettségivel, de az szlovák nyelven van. Az előbbi meg magyar nyelven. Nekem a 3 éves van meg. Köszi a választ, ...megtalálom a módját. Nem szeretném, ha egy papir miatt, alábecsülnék az értelmi képességeimet.

Amúgy, bár Szlovákiában élek, magyarnak tartom magam. A mámám anyja, igazi magyar volt, Magyarországon élt, de állitólag itt ment férjhez a háború miatt...

Szeretnék Magyarországon élni. :DDDD

26/L.

2012. dec. 8. 10:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Sok sikert az érettségihez, biztos találsz iskolát majd, ahol lehetőséged lesz, letenni az érettségit. Egyébként ne aggódj, aki a papirjaid alapján ítéli meg az értelmiképességeidet, az annyit is ér! Láttam én már buta, életképtelen diplomást is, és tájékozott, talpraesett 8 általánossal rendelkezőt is, tényleg nem jelent ez semmit, csak ugye álláskeresésnél könnyebb annak, akinek van érettségije is. Nekem is vannak szlovákiai - magyar nagyszüleim, de én már itt születtem Magyarországon. Sok sikert!!!
2012. dec. 8. 11:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszike. :D
2012. dec. 8. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!