Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nektek mi az életcélotok?...

Nektek mi az életcélotok? Mondhattok többet is.

Figyelt kérdés
A pasiknak az jön be, ha egy nőnek van életcélja. És önálló... Fiatal nők, nektek mi az életcélotok? ..Az enyémet elárulom talán, a végén..

2012. dec. 6. 09:03
 1/7 anonim ***** válasza:
37%

Komoly, hogy másfél óra alatt egy ember se merte megkockáztatni a választ :)

Ha életcélt jelölünk ki magunknak, azzal bekorlátozzuk a lehetőségeket, mert csak arra az egy vagy néhány dologra koncentrálunk ami úgymond a cél. Tehát a céltalanságban több lehetőség rejlik, hiába kapcsolódik hozzá negatív jelentés a köztudatban.

Az élet értelme a sodródás, az, hogy ne álljunk ellen a sodrásnak. Az ezen való elmélkedés is egyfajta árral szemben úszás, hiszen amíg ezen filózol, csinálhattál volna mást is, ami megédesíti az adott pillanatot.

2012. dec. 6. 10:41
 2/7 anonim ***** válasza:

A fő életcélom az, hogy igyekszem jó feleség és jó édesanya lenni. Arra törekszem, hogy a gyermekünk sikeres legyen majd az életben: magáévá tegye az alapvető értékeket - becsületesség, műveltség, családszeretet stb.

Persze vannak kisebb célok is, pl. jobban főzni, törődni a külsőmmel (nem nagyon, csak azért, hogy ne legyek slampos), sportolni, egészségesen élni (ezt sem túlzásba vivve, csak azért minden nap levegőzni egy jót, nem zabálni chipset, meg ilyesmi).

2012. dec. 6. 11:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Érdekes az első hozzászóló válasza!

Nekem az az életcélom, hogy egy sikeres és saját vállalkozást hozzak lére a saját szakterületemen. Ez rengeteg áldozattal jár. Nem egyszer jónak tűnő állásajánlatot is visszautasítottam emiatt a célom miatt.

Sokszor elgondolkodtam, hogy ha nem ragaszkodnék ennyire ehhez a célomhoz, akkor milyen lenne most az életem, de én még harcolok. :)

Bizonyos értelemben tényleg bekorlátozza magát az ember a céljaival...

2012. dec. 6. 12:34
 4/7 anonim ***** válasza:
#3 de egy korlát nem feltétlen rossz dolog. neked pl ez segít, hogy egy dologra összpontosítsd magad.
2012. dec. 6. 13:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Saját ruházati láncot indítani :)

Nagy hobbim a varrás-tervezés, külföldön élek és itt is tervezek nekikezdeni ennek, ha megvan a tőke. Most tolmácsként dolgozom.

2012. dec. 6. 15:51
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen, komoly. Vártam is kb fél órát, de aztán meguntam a várakozást. Tudtam, hogy nem fogják merni bevállalni sokan a választ. Elsőnek : nem filózok rajta sokat, de nem is sajnálom rá az időmet. Amúgy nekem van életcélom, - férj, énekesnő szeretnék lenni, fejleszteni magamat - ha kell egy életen át,...nem sajnálok időt..., és céljaim nem zárják ki a céltalanságot sem, nálam legalábbis nem...

Nem sokan merészkedtetek válaszolni erre, pedig ez egyszerű kérdés, azért még várok a többiekre is, - nem hiszem hogy csak 5 fiatal nő van a GYK-n. :D

2012. dec. 6. 22:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát ennyit erről. Ezek szerint még nekem is több van mint másoknak. Jó tudni.
2012. dec. 10. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!