Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem jön végre valami...

Miért nem jön végre valami érzelmi töltés? Miért vagyok ennyire nyomorult?

Figyelt kérdés

2 hónap híján, 19 éves vagyok. A korombeliek vagy buliznak vagy tervezik a jövőjüket. Egyetemre akarnak menni vagy szakmára.

Én ezzel szemben egy csődtömeg vagyok. Kiskorom óta túlsúlyos vagyok ennek ellenére még nem fogytam le. Mára a mérleg sem mér vagyis 150 kg felett vagyok.

4 évig nappali tagozatra jártam. 9.-ben megbuktam ezért ismételtem. 11.-ig kettesekkel átmentem. Most estin vagyok érettségin. 5 hónapja vagyok itthon (szünettel együtt). 5 hónapja ugyan azt csinálom mindennap. Reggeltől estig gép előtt ülök és ez idő alatt is olyan dolgokat csinálok aminek semmi haszna.

De mindez nem érdekel és nem tudom miért.

Miért nem jön valami érzelmi kitörés ami megváltoztatna? Miért nem undorodom magamtól? Egyszerűen nem érdekel az életem, miéért van ez?

Nincsenek barátaim. Nem tudom mi van velem. Miért nem tudok megváltozni? Miért nem érzek végre valami fájdalmat (belül) ami megváltoztat?

Képtelen vagyok józanul gondolkodni. Minden felidegesít. Nem tudom mi van, elegem van.

2012. dec. 3. 11:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem depressziós vagy.
2012. dec. 3. 11:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha én bele tudok nézni esténként a saját tükrömbe, akkor másoktól is ezt kapom vissza. Mindenki azt a kisugárzást és energiát kapja, amit ő ad másnak, de csak azt adhatja, ami benne van. Mert mindig azt kapjuk vissza, amit önmagunk adunk.A magány az az állapot, amikor valakiben háború zajlik, belső háború; az egyedüllét meg az az állapot, amikor valakiben nincs harc, benne az angyal és az ördög békét kötött.Azok számára nincs boldogság, akik nagyon korán feladták az álmaikat, és beletörődtek a szürkeségbe.

A hitelesség mindig ott kezdődik, amikor a negatív élményről is tudok oldottan beszélni, és közben tudom, hogy ezért én vagyok a felelős. Merem átélni az ezzel járó fájdalmat, de ezért is felelősséget vállalok azzal, hogy holnaptól mindent megteszek, hogy ezen változtassak napról napra.Az az ember, aki nem akarja elfogadni az élettől, hogy az élet nemcsak jóból, hanem rosszból is áll - és nem mer szembenézni azzal, hogy ő miben ludas -, mindig haragudni fog a másikra, mindig a másik lesz a hibás. Valójában a rossz mögött mindig ott van az illető ember saját kiszolgáltatottsága és tehetetlensége, amit önmaga okozott önmagának.

2012. dec. 3. 12:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát ez elég szánalmas, idege lenne összeszedned magad...
2012. dec. 3. 12:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Azt várhatod, hogy csoda történjen. Megsúgom: nem fog. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Étrend, sport, művészet, barátok. Ilyen sorrendben tessék hozzálátni. 19 éves vagy, felfoghattad ezt a 20 évet egy világmegismerő időszaknak, ideje kezdeni magaddal valamit. Megtapasztalhattad, hogy gép előtt játszani elég visszataszító és embertelen. Elég csak ránézni az ablakod előtt található első fára és rácsodálkozni a grafikájára. Odamenni, megérinteni, minden valóságosabb és emiatt kellemesebb, sőt, izgalmasabb.

1. Kezd az étrenddel. Ha mocskokat eszel össze-vissza, soha nem fog a helyzeted változni. Mindig gyengének érzed magad, szétszórtnak, tehetségtelennek.

2. Sport, ami nagyon fontos. Étrenddel együtt nagyon könnyen le lehet fogyni 90 alá elég gyorsan, nő a testi egészségeddel együtt a lelki épséged is. Pozitívabb leszel, könnyebben veszed az akadályokat, és az étrendben feltüntetett érzelmek még gyorsabban megszűnnek. Fájni fog, és akkor mi van? A sikerért dolgozz.

3. Művészet, ami emberré tesz. Fontos, hogy érezd, hogy te intelligens vagy és fantáziával rendelkezel. Te több vagy, mint egy egyszerű állat. Művészet nélkül nincs élet. Vagyis hát van, aki megszokja az evés-alvás-párzás háromszöget, de ennyi nem emberhez méltó.

4. Barátok. Fontos, hogy legyen miért élned.

Van rá 2 éved, hogy teljesítsd a feltételeket. Rövid idő, úgyhogy láss neki!

Na, ez 4 egyszerű dolog. Nem kell egyszerre mindet, oldj meg legalább egyet kezdetnek. Onnantól ez a borzasztóan sok (4) dolog visszaesik 3 egyszerű problémára, utána megint egyet hozzáteszel. Egy kicsit nem figyelsz oda, és már meg is oldottál mindent, ami eddig irritált.

Képzeld el, van munkád, van családod, vannak barátaid, egészséges vagy, akiben egy művész is megtelepedett. Az életben mindent élvezni fogsz, a legapróbb lélegzetvételtől a legnagyobb örömökig.

Ha meg nem vagy rá képes, hogy lépésről-lépésre megváltozz, akkor sajnálom, nem én találtam ki az evolúciót, ahol az életképtelenek nem fognak tovább élni a gyerekeikben. Ennyit tudtam segíteni, a többi csak és kizárólag rajtad múlik.

2012. dec. 3. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!