Létezhet bank emberi jogok sértése nélkül?
Nem tudom, mennyire jó helyre tettem a kérdést, de arra vagyok kíváncsi, hogy ha a bankok (az összes?) meghatározzák, hogyan kell kinéznie az ügyfélnek és rögzítik a személyes képmását, mert ez "biztonsági intézkedés", akkor képes valaki úgy intézni a pénzügyeit, hogy akármilyen elvi/vallási okból ezt ne kelljen betartania?
Például azon kultúrkörökben, ahol a tradicionális öltözködés részben, vagy egészében eltakarja a fejet (turbán, keffiyeh, burka), hogyan tartanak biztonságot a bankokban?
Angliában, Franciaországban például a muszlim nőknek tilos burkát vagy hasonlót hordani ha az egészségügyben dolgozik.Bankok esetében is így van szerintem.
Muszáj betartani.Ez Európa nem Algéria.
Kérdező ezt hogy gondoltad?
Európa keresztény alapú kultúrával rendelkezik.És európai törvényekkel.
Aki ezeket nem tartja be bárhonnan is jött vagy bármilyen vallású is , nem alkalmazkodik akkor nem fog állást kapni illetve negatív élmények fogják érni.
Ha én elmegyek Iránba én is betartom az ott tartózkodásom alatt az ő törvényeiket, szokásaikat.
Ha ő jön ide akkor neki is be kell tartania az itteni szokásokat illetve normákat.
Ez így működik.
Egyébként is minek az a fejkendő?
Több muszlim nőt is ismerek akik szerint nem kell fejkendő meg egyéb ők nem is hordják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!