Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Létezhet bank emberi jogok...

Létezhet bank emberi jogok sértése nélkül?

Figyelt kérdés

Nem tudom, mennyire jó helyre tettem a kérdést, de arra vagyok kíváncsi, hogy ha a bankok (az összes?) meghatározzák, hogyan kell kinéznie az ügyfélnek és rögzítik a személyes képmását, mert ez "biztonsági intézkedés", akkor képes valaki úgy intézni a pénzügyeit, hogy akármilyen elvi/vallási okból ezt ne kelljen betartania?

Például azon kultúrkörökben, ahol a tradicionális öltözködés részben, vagy egészében eltakarja a fejet (turbán, keffiyeh, burka), hogyan tartanak biztonságot a bankokban?

2012. dec. 1. 15:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Angliában, Franciaországban például a muszlim nőknek tilos burkát vagy hasonlót hordani ha az egészségügyben dolgozik.Bankok esetében is így van szerintem.

Muszáj betartani.Ez Európa nem Algéria.

2012. dec. 1. 16:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha valaki igénybe vesz egy bankot akkor el kell fogadnia az ott levő szabályokat! A vallási előírások nem kötelezők az állami életre.Ezért választották szét az egyházat és az államot.Meg kell nézni azokat az országokat ahol a vallás uralkodik, hol vannak ott emberi jogok?
2012. dec. 1. 16:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ezt hogy gondoltad?

Európa keresztény alapú kultúrával rendelkezik.És európai törvényekkel.

Aki ezeket nem tartja be bárhonnan is jött vagy bármilyen vallású is , nem alkalmazkodik akkor nem fog állást kapni illetve negatív élmények fogják érni.

Ha én elmegyek Iránba én is betartom az ott tartózkodásom alatt az ő törvényeiket, szokásaikat.

Ha ő jön ide akkor neki is be kell tartania az itteni szokásokat illetve normákat.

Ez így működik.

Egyébként is minek az a fejkendő?

Több muszlim nőt is ismerek akik szerint nem kell fejkendő meg egyéb ők nem is hordják.

2012. dec. 1. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!