Ismeritek ezt a tesztet? Ha nem, töltsétek ki, arról szól, hogy hány rabszolga dolgozik miattad ingyen a világon. Ha tudsz angolul, most jól fog jönni, mert az oldal angol. Nos, kinek mennyi? Kor és nemmet is írjatok lágyszi. Link és több lennt!
Nagyon jó grafika, első lépés be kell állítani hány gyereked van, van olyan ahol étkezésedet kell körgafikonon beállítani, máshol ruháidat, kozmetikumaidat. Sajnos sok ember hiába tölti ki ezt a slaveryfootprint.org-ot, továbbra sem mond le a rúzsról, ajakfényről, körömlakkról. Inkább elengedik a fülük mellet a teszt eredményét, vagy szimplán nem érdekli őket.
Léci töltsétek ki, kíváncsi vagyok az eredményre+nem+kor.
TMM
22 rabszolgám lett úgy, hogy 28/N vagyok, vegetáriánus, egyszerűen élek, vagyis nincs tévém, okostelefonom, autóm, motorom, hifim, stb. (csak egy laptopom), nem sminkelek, nincsenek bőrcuccaim, ékszereim.
Azt írta ki a végén, hogy azért jött ki ennyi rabszolga, mert hordok fehérneműt, zoknit és kardigánt, és használok tusfürdőt meg hajkondicionálót. Asszem, azért arról ezek után sem mondok le, hogy zoknit vagy bugyit hordjak :)
De azért érdekes volt :)
Kérdező, amúgy ha ekkora rabszolgaellenes vagy, 2 dolgot magyarázz el nekem:
1. Ha a szemét nyugat nem dolgoztatná őket, akkor kinek dolgoznának? Ha megszűnne az a többmillió munkahely, mit kezdenének a többmillió munkanélkülivel? Éhenhalnának?
2. Szerinted egy nyugati ország számára, ahol 1000 euró a minimálbér, mi a különbség a kínai "rabszolgamunka" és pl. egy magyar minimálbéres fizetés között?( Elárulom, semmi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!