Miért van minden angolul? A német sokkal szebb nyelv.
Mert az angol:
1. elterjedtebb
2. könnyebb
Plusz (szerintem) a németnek van egy (nem biztos hogy ez a megfelelő szó) ellenszenves hangzása (írom ezt úgy hogy mindkét nyelvet tanultam már).
Azért van minden angolul, mert USA és a korábbi Brit Birodalom az angol nyelvet preferálta, jelenleg az USA kultúrális hatalma is ezt erősíti, nem beszélve az informatikáról és az internetről.
Amúgy elfogult vagyok a német nyelvvel, mert szerintem is tud gyönyörű lenni, de az is tény, hogy nem szabad a bajorok ruszki hangzású németét, vagy az osztrákok köpködését hallgatni, mert az gusztustalan. Északon viszont kifejezetten szép hangzású, sokkal lágyabb is tud lenni a német.
Előttem szóló bölcsen írt, egyetértek vele. Viszont ezt hagyjuk szubjektív véleménynek.....:
"...olyan semmilyen, olyan mint azok az
agyon játszott popszámok..."
Nemcsak populáris műfajban bevett az angol, olasz, spanyol.
Németül dalolászni persze lehet, de világhírnévre, elismerésre esélytelen, sláger nem lesz.
Befutott német ajkú sztárok sokasága, ugyan miért
angolul énekel???
Tuti nem a dalszöveg nemzetközi érthetősége miatt!
Mégis szebb lenne a német?
Na, ez is egy érv a német ellen.
Kraftwerk!! - úttörő, műfajt teremtő világhírű.
Nekik jól áll a német.
...Párhuzamosan mégis mindig angolul is dolgoznak és
nem kényszerből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!