Jómódú, gazdag szülők! Mit szólnátok hozzá, ha gyermeketek egy szegény/nincstelen lánnyal/fiúval állítana haza?
Nos, lehet lepontoztok, mert én mint gazdag szülő mondok véleményt.
Mi gazdagok vagyunk. Ezt nyugodtan mondhatom. De a gazdagságot nem ajándékba kaptam hanem keményen megdolgoztam érte. 90 éve elején 16 évesen már hajnalban dolgoztam, hogy egyszer vigyem valamire. Jó helyen voltam jó időben, és így 40 évesen végre olyan életünk van amiről mindig is álmodtam. A fiam sem a gazdagságba született bele, de szerencsére tinédzser kora óta élvezheti ő is a kemény munkánk gyümölcsét.
Annak ellenére hogy bármikor megtehetem azt, hogy bemegyek egy üzletbe és csak úgy zsebből vegyek neki egy terepjárót vagy bármit, mégsem teszem. Mindig arra neveltük, hogy ismerje, tudja, becsülje meg a pénz értékét. Nem is szállt el magától, pedig 20 évesen 2 lakása is van, minden megvan, és a vállalkozásunk is az övé lesz egyszer.
Jelenleg van egy komoly kapcsolata. A lány ugyanolyan szegény családból jött mint amiből én jöttem. A szokásos: Panel önkormányzati lakás, alkoholista szülő. De igyekszik. Dolgozik, vannak céljai, tervei. Nekem semmi bajom nincs vele, mert nem ő tehet arról hogy nem gazdag családba született. Sőt, tisztelem, mert értelmes, okos, és szereti a fiamat. A fiam is őt. De ettől függetlenül az élet megtanított arra, hogy nem minden szép és jó mindig.
Nem mondom hogy bárki is rossz ember, de egy rossz házasság teljesen ki tudja fordítani az embert önmagából. Így bizony én úgy vagyok vele, hogyha a fiam úgy dönt nősülni akar, teljesen mindegy hogy szegény lányt vagy gazdag lányt vesz el, írjanak házassági szerződést. Ami a fiamé az válóper esetén is a fiamé maradjon.. Ehhez ragaszkodnék, mert nem örülnék annak, hogy én egész életemben keményen dolgoztam hogy eljussak arra a pontra hogy gazdag legyek, és jön egy nő aki kiforgatja teljesen a vagyonából..
De mint írtam nem azzal van bajom hogy szegény vagy sem..Csak bebiztosítjuk magunkat..
ma 12:53-nak
Ha rám gondoltál a pontozással akkor baromi nagyot tévedtél. Én nem pontozok le senkit,nem szokásom. Ezért is írtam, hogy tuti lesz aki lepontoz mert sokszor nem az igazság számít,,
ma 12:43 vagyok
ma 13:47
Nagyon szépen írtad csak kár hogy a valóságban nem így működik.
Én 15 évvel ezelőtt teljes bizalommal voltam életem nagy szerelmével. 3 év után boldogan mondtunk igent egymásnak. Anyám és apám már az esküvő előtt is mondogatták, hogy legyen eszem írjunk házassági szerződést. De a bizalom, és a szerelem miatt kizártnak tartottam hogy hátba támadnak. Nem írtunk. Volt pénzem, volt lakásom. Sőt annyira bíztam és annyira szerelmes voltam, eladtam a lakásomat, hozzáadtam a + pénzemet, hogy medencés lakást vehessünk. A nagy bizalomban hát persze hogy közös minden. Hiszen ez a bizalom. Szültem 2 gyereket. 13 év után a férjem úgy döntött, hogy neki a 18 éves kis pipi kell. Ő váli akar. Csak lestem.. Mit ért a szerelem és a bizalom?? Azt hogy a bíróságon azt adta be, hogy voltaképpen ő dolgozott meg a házunkért. Ki kellett fizetnem neki 16 millió forintot.. Apám arcát kellett volna látnod. Olyan szomorú volt, és csak ennyit mondott. Mondtam hogy legyen házassági szerződés! De sosem hallgatsz rám!
Milyen igaza volt..
Na ennyit a bizalomról és a nagy szerelemről..
Ha valakinek van valamije akármennyire szerelmes és bízik a párjában, akkor is készítsen házassági szerződést.. Ha szeretik egymást akkor ez nem fog gondot okozni.
11-es: én egy kezdetben nem szerény, de tisztességes családban felnövö, ma már inkább jobbmódúnak mondható családban nevelkedett fiú/férfi vagyok (30). Értem az egész gondolkodásmódodat, azért is, mert már rég kiröppentem, és hála Istennek egyedül építem egy ideje sikeresen a jövömet. Rengeteg munka tud egy ilyen karrier/vállalkozásépítésben benne lenni, kitartás, szorgalom stb. Természetes az is, hogy automatikusan félti az ember ezt, és meg szeretné örizni. Én még nem nösültem meg.
Írásoddal kapcsolatban, mint fiúgyermek, ez jutott eszembe: 1. Fontosabb a pénz és az egész vagyonotok annál, hogy megbízz a fiad döntésében a házasság terén? 2. Ha egy ilyen szerzödéssel indít valaki egy házasságot, az kimondatlanul is azt jelenti, hogy "Amíg a halál el nem választ, de azért biztos ami biztos, itt ez a szerzödés". Ezt én a feleségemnek, nem kívánnám.
Az élet ilyen szépségei, értékei felettébb kell h álljanak a vagyonnak. Ha a Te szívedben már ennyire félted a vagyonodat, akkor fontosabb dolgokat "adsz el", ami szerintem gond. Egyszer úgyis meghalunk. Tudom, h egyszer meghalok. Nem tudom mennyi pénzem lesz akkor. Ha meghalok nem a gyerekeimé lesz a vagyon? Nem szólhatsz bele úgysem mindíg az életükbe. Mint ahogy azt is ö dönti el, h kit választ párjának. Szerzödés nélkül. Ha elveszik a vagyon, majd megküzd az életéért ö maga is. Mindent nem tudsz bebiztosítani, és nem is éri meg. Egy ilyen kitételnek a részedröl, számomra emberileg olyan ára lenne, ami semmilyen vagyonnal nem hasonlítható. És ez nem azt jelenti, h nem becsülöm a megdolgozott vagyont, hanem többre becsülök mást, ami az élet igazi szépségét tudja adni.
utolsó!
Naív vagy!!
Majd átértékeled -ezt a maszlagot amit leírtál-, a válásod után...
utolsó: nevezheted naívnak. Én inkább hitnek nevezem. Hidd el vannak hasonló lányok/nök, akik így gondolják.
Másrészröl azt feltételezni, h el fogok válni, már csak statisztikailag nézve is rosszindulat a részedröl. Vannak még böven, akik nem válnak el. Legalábbis az én környezetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!