Minek tanuljak, ha úgy se lehet elhelyezkedni a sok diplomával?
Egyik tanárunk mondta ,hogy kitűnő tanulók ,majd jól keresnek, én meg rávágom, hogy mamám munkatársai több diplomások, és ott vannak a gyárban a szalagon.
Ezért kéne tanulni?
Tanár 130 ezret keres hiába van 4 diplomája.
A másik ,hogy iért nem tanítanak valami értékeset iskolában?
Mondjuk főzés,mosás,takarítás, traktorozás, vezetés, mosogatás, stb. Ezeket a való életben is használni fogjuk a magyar oktatás, nem tanít meg olyanra amire tényleg szükséged lenne.
Én mondom meglesz az érettségim és megyek traktorozni és kész. Nem fogok álmodozni. kinőttem ebből. Abból van a pénz. Több millió.
22:53-as vagyok.
Azt értem el a tanulással, hogy kielégítettem a tudásszomjamat - egy ideig.
Hogy mennyit keresek, teljesen lényegtelen, egyrészt mert külföldön élek, másrészt mert nem az összeg a lényeg, hanem hogy mennyire érzi az ember teljesnek az életét. De ha erre vagy kíváncsi: boldog és elégedett vagyok azzal, ahogyan élek. ;-)
Na, már megint te vagy az, aki a parasztos kérdéseket írta??
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
Huhh...nagyon fárasztóak ezek a földes kérdések már...
Na, én már többször kifejtettem neked a nézeteimet erről az ügyről, de egyszer sem vetsz egy pillantást arra, aki ellentmond neked.
Én akkor is tanulni fogok, ha beleszakadok, mert nem tudnék földön dolgozni. Az meg felettébb bosszantó, hogy folyton azzal jössz, hogy csak ebből lehet megélni. Ez így nagyon nem igaz, pl. a szüleim: igen, jó körülmények között élünk, föld nélkül is. Nagyszüleimnek van földjük, nyáron napozni járok csak le. Ők is csak hobbiból csinálják, örökké nem lehet megélni belőle. Persze már a tablettásbor stb. stb. stb. (Most nem rád céloztam.) De ha jót akarsz magadnak, leállsz ezekkel a kérdésekkel, mert már nagyon nem izgat senkit sem.
Nyugodtan lepontozhatsz, nem zavar. 13/L
tényleg unalmasak már a kérdéseid.. :DD
de végülis megértelek.. én is azért veszekszem anyámékkal hogy mezgébe mehessek.. [mi is ezzel foglalkozunk..de orvosi pályára szánnak.. -.-" ]
Azt mondod, akkora földetek van, hogy 8 miilió volt a bevétel. Elmész traktorozni és degeszre keresed magad.
Magyarán a segged alá tesznek egy nagy földet meg egy traktort.
Ez kvázi az a helyzet, mint mikor milliomos konszern igazgató apuka benyomja a fiát az igazgatóhelyettesi székbe. Mondanom se kell, hogy az is jól keres.
De mi van a falu végi kisgyerekkel, akinek a szülei nem birtokolnak nagy földet, munkagépeket? (A panelgyerek földművelő megfelelője)
Az ha elmegy szántani, aprópénzért dolgozik egész nap.
Amúgy meg nézz meg egy jobb mérnököt, programozót.
Mindenféle vezető beosztás nélkül, tulajdonképpen szellemi munkásként is sokszázezret vihet haza havonta.
Ha saját vállalkozásba kezd, akkor akár ennek a többszörösét is. És az egyedül az övé.
Neked valóban nem azért kéne tanulnod, hogy majd a diplomáddal elhelyezkedj, viszont a szűklátókörűségednek minden bizonnyal jót tenne. Bár talán az is hatalmas eredmény lenne, ha a vesszőket megtanulnád helyesen használni. Megélni persze nem ebből fogsz, de legalább komolyan vennének, ha írásban kommunikálsz, és hát lássuk be, az is valami.
Egyébként meg, ha te úgy látod, hogy a traktorozásból több milliót össze lehet szedni, akkor csináld azt, senki nem mondja, hogy ne. Én beletörődtem, hogy nem leszek milliomos, de én meg azt csinálom, amit én szeretek. Ahhoz viszont tanulni kell, nem is csak a papírért, hanem a tudásért, mert felkészületlenül, megalapozatlan tudással nem állhatok oda, hogy én majd ezt fogom csinálni, mert nekem ez tetszik, elvégre felelősséget kell vállalnom azokért az emberekért, akikkel a munkám során foglalkozom.
Viszont emellett több irányban is részt vehetek továbbképzésen, ha esetleg egyszer majd váltani szeretnék, tehát nincs az, hogy én biztosan egész életemben ugyanazt fogom csinálni. Na attól a tudattól meg is bolondulnék.
Csak arra célzok,hogy a való életben örül az ember ,ha munkája van. És nem válogat, én se válogatok.
A való életben oda kell menni ahol pénz van, azt kell csinálni amiből minél több pénz van. Én se szeretem ,de ez van.
"Ők is csak hobbiból csinálják, örökké nem lehet megélni belőle. "
Dehogynem , a földed megveszed több 100 évig tart lehet, majd az ükunokáid fogják művelni.
Ez olyan ,mint a házasság, vagy valaki olyat vesz el akinek sok állata,földje ,gépe stb van, vagy egy dolgos szegény lányt.
A pénz nem minden a másikban, ha dolgozik neked, és szép akkor kiválthatja a pénzt amúgy meg nem.
Az a lényeg a mai világban,hogy ki kell ölni az emberi érzéseket, és csak a munkára, meg házasságra koncentrálni.
Engem apám és anyám így nevelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!