Mi legyen a jövőmet illetően, mert teljesen tanácstalan vagyok?
Jelenleg 18 éves vagyok, 13. osztályba járok, műszaki szakközépiskolába, OKJ-s képzésben veszek részt. A probléma azonban ott kezdődik, hogy korán be kellett látnom, hiba volt itt maradni szakmán, mivel nem vagyok ilyen beállítottságú, kőkeményen bukásra állok, és nem titok, nem is teszek ellene, hogy ez másképp legyen, mert szó szerint gyűlölöm ezt a szakot az iskolával, tanárokkal, tantárgyakkal együtt. A tervem, hogy májusban emelt szintű érettségit tennék informatikából, és jelentkeznék az ELTE informatikus képzésre továbbtanulni. Jelenleg ezen ügyködöm, járok informatikára készülni, valamint egy felsőfokú nyelvvizsgát is szeretnék megszerezni. Középfokú van meg jelenleg. Suli mellett heti 3-4x dolgozok pénztárosként, hogy legyen zsebpénzem, anyuék nem állnak túl jól anyagilag, plusz legalább melózok valamit.
A másik: ismerősök által ki tudnék jutni évközben külföldre, ott tudnék dolgozni, nyelvet tanulni, lakni, és tapasztalatot gyűjteni. Szerencsére elég jó a nyelvérzékem is. A hely London lenne. A probléma viszont itt kezdődik:
Akármi is lesz, hogy kimegyek melózni külföldre, és majd visszajönnék szeptemberbe, hogy akkor elkezdjem a fősulit úgy, hogy lesz megkeresett pénzem, akár kintmaradok, és ha fent tudom magam tartani, akkor dolgozom ott, apám egyiket sem támogatja. Ragaszkodik hogy végezzem el ezt a szakot, ne melózzak suli mellett, ne is menjek külföldre, csak ha elvégeztem ezt a 2 éves képzést. De én utálom ezt a szakot, és nem is értek hozzá, emiatt nem is foglalkozhatok szabadon azzal, amivel szeretnék. 99%, hogy megbukok évvégén, 100, hogy félévkor, és akkor kőkemény letolás lenne. Nem tudom, mit csináljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!