Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Rettegek az iskolától, mert...

Rettegek az iskolától, mert megkeserítik az életem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van pár "menő" csajszi az osztályban akik megkeserítik az életem. Ha új ruhát veszek fel és nekik nem tetszik,(megjegyzem normális ruhákat veszek, mármint New Yorkerben meg ilyen helyeken vásárolok, csak épp szerintük nevetségesek bizonyos ruhadarabjaim) akkor rögtön megy az, hogy rólam pusmognak, röhögnek, szünetekben az osztályteremben engem aláznak mindenki előtt. Vagy épp, ha valakivel már kezdek jóban lenni az osztályban, akkor rögtön valami hülye sztorit találnak ki rólam és elmondják az illetőnek nehogy jóban legyek bárkivel is. Minden mozdulatomat kifigurázzák és jót röhögnek utána rajtam. Egyszerűen már nem bírom. Most is kaptam egy új felsőt, de előre félek, hogy mit fognak szólni, ha majd a suliban felveszem. Egyébként nem gazdaok meg nem is tanulnak jól meg semmi, csak egyszerűen népszerűek, mert kelletik magukat a pasiknak.

14/L

2009. aug. 16. 17:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Szóval ha jól értem akkor ezek a lányok csak kelletik magukat, viszont tök hülyék. Tipikus amerika szindrómás barmok...nem az ész számít, csak a népszerűség...ez rohadt szánalmas. Miért az ilyeneknek akarsz megfelelni? Ne érdekeljen, hogy mit mondanak. Eredetibb vagy te annál, minthogy üresfejű csajok véleményére adj. Egyébként te is kiröhögheted őket, már csak azért is mert hülyék, és teljesen átlagosak.
2009. aug. 16. 23:17
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Engem azért cseszegettek felsőben, mert jól tanultam. Hát csak nem fogok rosszabbul tanulni azért, mert néhány kibának nem tetszik, hogy ebben felettük állok, és nem dőlök be a "fúj, tanulás, ciki tanulni" szlogennek. Addig nem hagytak békén, amíg durván (de nem csúnya szavakkal, és nem magamból kikelve) vissza nem szólogattam nekik. Tudja meg mind, hogy megjárja, ha piszkálni kezd! Leginkább a többi előtt tettem pár szóval nevetségessé azt, aki próbálkozott. Leszoktak róla.

És ami nekem a legfurcsább volt: ezután elkezdtek befogadni, pedig azt hittem, egy életre megsértem őket. Egész tűrhető lett a helyzet ballagásra.

Ja: azóta kitüntetéses diplomával végeztem.

Úgyhogy ne hagyd magad. Sok sikert.

2009. aug. 17. 00:23
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm! =)
2009. aug. 17. 09:30
 14/22 anonim ***** válasza:

Öhm... most lehet rossz szándékúnak fogok tűnni...

"Egyébként nem gazdaok meg nem is tanulnak jól meg semmi, csak egyszerűen népszerűek, mert kelletik magukat a pasiknak." Ebbe azért jó adat lenézés is került, szerintem... ha a suliban is így viszonyulsz hozzájuk, akkor bizonyos szinten érthető, hogy ezt csinálják. Ott vagy te, aki márkás cuccokat visel, jól tanul - ők meg se nem gazdagok, se nem jó tanulók, csak "kelletik magukat". Talán észre sem vetted, hogy lesajnáló a modorod, de hidd el, lehet, hogy ők emiatt szenyóznak veled. Nálunk is van egy csaj, aki okos, meg minden, és r*hadtul lenéz minket, ezért g*cizünk vele elég rendesen:/

17L

2009. aug. 17. 11:03
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

szia! ezt egy aggódó anyukának írtam pár napja, az ő lányának is olyna problémái vannak a suliban, mint neked...most nem fogalmaom át és nem gépelem be újra, csak bemásolom ide neked, hátha okulsz belőle :)

Én egy 20 éves lány vagyok, aki még nagyon élesen emlékszik arra a problémára, amivel a lányod szembesül. Engem is állandóan kiközösítettek és bántottak, többek között azért mert molett voltam,az anyukám tanítónő volt az iskolában, és még jól is tanultam. Mikor elballagtam, azt hittem, majd új életet kezdhetek az új közösségben, de rá kellett jönnöm, hogy csak rosszabb lett a helyzet és még inkább elfajultak a dolgok. A gimiben már néha testi sértésig fokozódott a gúnyolódás és a kiközösítés. Gimiben az elvont személyiségem volt az, ami szúrta a többiek szemét ( érdekelt a természetfeletti,az agykontroll,verseket írtam,rajzoltam,sokat olvastam,és jól tanultam...ami ott kirívónak számított)

Két évet kellett szenvednem, mire rájöttem,hogy az én hozzáállásommal is baj van. Általában a bántásokra a reakciók sírás,kiáltozás,idegösszeroppanás voltak. És már eleve úgy mentem iskolába minden nap, hogy rettegtem és próbáltam meghúzni magam, észrevétlennek maradni. De épp ez a viselkedés volt az, ami még inkább rám irányította az osztály szószólóinak a figyelmét. Hát változtattam rajta, és elkezdtem mondogatni magamnak, hogy igenis erős vagyok, és büszkének kell lennem azokra a dolgokra, amik miatt cikiztek, mert ezek értékek! Onnantól kezdve nem hagytam magam...visszaszóltam, megvédtem magam, felemeltem a fejemet, nem hunyászkodtam meg. Ez nehéz dolog, de ha van akaratereje az embernek, akkor sikerül. Csupán el kell hitetned a lányoddal, hogy igenis van mire büszkének lennie és elég erős ahhoz, hogy megvédje magát.

Az én történetem úgy végződött, hogy befogadtak. Onnantól kezdve érdekes módon a testalkatom már nem érdekelte őket(persze én is elkedztem másképp öltözködni,addig csak "zsákokban" jártam), az,hogy jól tanulok, nekik is jól jött, mert hozzám jöttek segítségért, a verseim,rajzaim pedig igazi sztárrá tettek, mindig mindenki elsőként akarta látni, olvasni őket, sőt, külön "megrendeléseket" is kaptam a társaimtól.

Látod, ilyen sokat számít az, hogy valaki hogyan viszonyul saját magához. A lányodat azért bántják,mert ő sem fogadja el önmagát, nincs elég önbizalma. Ezt próbáld benne megerősíteni. Ha kell, vidd el valamilyen szakemberhez (nem pszichológushoz,inkább kineziológushoz,vagy egy agykontroll tanfolyamra...nekem ezek is sokat segítettek). De az is jó, ha ilyen témájú könyveket veszel neki. Rengeteg van, ami az embert önelfogadásra és önbizalomra programozza. Figyelj oda rá,hogy otthon se érezze magát elnyomva,hanyagolva sosem...éreznie kell,hogy ő egy érték,egy személyiség. A fiaddal ugyanez a helyzet.

Remélem, sikerült segítenem!

2009. aug. 17. 11:10
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Légy önmagad! Ne azt nézd, hogy ők mit szólnak majd a ruháidhoz, hanem azt, hogy te mit szeretnél hordani, miben érzed jól magad. Úgysem lehet mindenkinek megfelelni és gondolom, hogy épp az ilyen lányoknak nem akarsz megfelelni. Mondok neked valamit: az ilyen emberekből nem lesz semmi, eltűnnek a süllyesztőben. Én is úgy voltam, mint te a korodban, de most 23 vagyok és sokkal többre vittem a tanulásban, párkapcsolatban és munkában, mint azok, akik az általánosban kinevettek, szórakoztak velem. Ezt ők is elismerik, mondták is nekem többen, hogy megbánták. A legtöbben az érettségiig sem jutottak el, mosogatásból, gyorskajáldás kiszolgálásból élnek. Szóval kit érdekel, hogy mit gondolnak? Ha olyanok maradnak, amilyenek most, semmire sem viszik. Majd 10 év múlva meglátod...te csak tanulj, szórakozz, ismerkedj azzal, aki elfogad úgy, ahogy vagy. Tervezd a jövődet. A többiekkel nem foglalkozz. Ők azért ilyenek, mert nincs jobb dolguk. Mivel mindig másokkal foglalkoznak, a kis üres életük, amiben nem foglalkoznak a saját dolgukkal sosem fog előre haladni.
2009. aug. 17. 12:29
 17/22 A kérdező kommentje:
11:03-as válaszoló. Bocsi, kicsit félreérthetően fogalmaztam, csak azt akartam tisztázni a kérdésben, hogy nem azért ilyenek, mert elkényeztetik őket a szüleik (tudod vannak olyan csajok akik azért ilyenek mert full gazdagok aztán azért piszkálják a többieket, mert azok szegények meg ilyesmi) meg, hogy nem is azért szálltak el, mert jól tanulnak. Szóval bocsi lehet megint hülyén fogalmaztam meg, de az lenne a lényeg, hogy semmilyen lenézés nincs bennem, csak félreérthetően fogalmaztam. Am. is mindig kedves voltam velük régebben mikor még nem szálltak rám. Egyébként pont ők néznek le engem, nem fordítva... :/
2009. aug. 17. 14:27
 18/22 A kérdező kommentje:
Jajj, és köszönöm válaszokat! =)
2009. aug. 17. 14:29
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Viselkedj velük úgy,ahogy ők veled,így meglátják h milyenek.

Semmiféleképpen ne válts sulit,mert akkor azt hiszik h megfutamodsz (Bár ki nem szarja le,h mit hisznek) :)

Picit várj,hátha jobbul a helyzet,és ha nem akkor üvölts bele a pofájukba,h :

Azt hiszitek azzal vagytok menők,ha a jobban cikizitek?

Nem kell irigykedni,röhögtök rajtam ,mert más vagyok,én meg azért röhögök mert mindannyian egyforma hülye p*csák vagytok :D

ez biztos yoo lesz,sztem nem fognak többet csesztetni :) ;)

Sok sikert,és ha kell bassz be nekik egyet xD

2010. jan. 2. 21:27
 20/22 anonim ***** válasza:
Ha értelmesek akkor beszéld velük meg a dolgot,ha pedig nem méltóak rá,akkor mindig emelt fejjel járj és sose ereszkedj az ő szintjükre,és ne adj a szavukra,ne ilyeneknek akarj megfelelni :)
2010. jan. 2. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!