Az alacsonyabb jövedelműek miért akarnak bűntudatot kelteni a magasabb jövedelmű emberekben?
Én legalábbis így vettem észre.
De ez olyan mintha valami népszokás lenne itt mert nagyon sok embernél tapasztaltam.Neki állnak nekem panaszkodni meg mondják " bezzeg neked" "nekem meg milyen rossz" ...stb...stb.
Néha mintha meggyulladnának irigységükben....
Fiatal vagyok , tanultam sokat hogy elérjem amit akarok.És mert megtehetem.
Azt is próbálom , viszont felettébb idegesítő.
Most azért ne vegyek megfelelő , minőségi ételeket , ruhákat , műszaki cikkeket csak mert akkor megbántom valakinek a kis lelki világát?
Mert nem így jön le.
Nem feltétlenül irigység,hanem a rossz tapasztalat.
Nagyon kevés az a magas jövedelmű,aki valóban a tudásával, tisztességes munkával, szorgalmával érte el magas jövedelmét.
A többség csal, kihasznál másokat, protekciósoknak köszönheti a jó állását. Ezeket nem lehet tisztelni. De bennük nem is lehet bűntudatot kelteni, mert erre nem képesek.
Aki tisztességes, azt értelmes ember nem írigyli.
De ez elfogadhatatlan és undorító!
Miért lett ilyen beteg a magyar társadalom?
azért mert nem érzi igazságosnak, hogy ő szív, miközben te nem. az, hogy ki tanul egy jelentős részben szerencse dolga. arra tippelek, hogy diplomásak a szüleid, vagy meglehetősen jó anyagi körülmények közötti családba születtél. aki nem innen indul annak nagyon kis esélye van arra, hogy egyetemet elvégezzen.
meg eleve van abban valami mélyen igazságtalan, hogy az egyik ember ugyanannyit dolgozik, mint a másik és az egyiknek jut mégis a megtermelt értékek java.
Nem a felső tízezerből származom de nem is a szegény , alsó rétegből.Nincsen volt párttitkár vagy kommunista múltú szülőm.Ők amolyan lázadó félék voltak abban a rendszerben mindig is persze nem nyíltan.
Diplomások mind a ketten viszont nem protekciónak köszönhetem amit elértem.Elég sokat küzdöttem hogy elérjem ezt és önerőből tettem.
Engem mindig úgy neveltek hogy ne legyek olyan mint "azok".
A megoldás marha egyszerű: ha igaz, amit írsz magadról, ne vedd magadra, hogy megszólnak.
Az érem másik oldala, hogy a magasabb jövedelműek közül sokan hajlandóak sz*rrakásként bánni az alacsonyabb jövedelműekkel. Nézd meg, hogy pl. az üzletekben, ha a manager elmegy az árufeltöltő mellett, sokszor nem fogadja a köszönését. Nem azért, mert nem hallja...
Az is igaz azonban, hogy vannak emberek, akiknek a Jóisten pénze sem volna elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!