Szoktál beszélgetni tőled alacsonyabb képzettségű, kevésbé művelt emberrel? Mi a véleményed róla?
Naponta többször is!
- nem biztos,hogy akinek csak általánosa, vagy érettségije van, az butább, tájékozatlanabb a világ és a hétköznapi élet dolgaiban,
- a szülők, nagyszülők azon fáradoznak, hogy a gyermekük "többre vigye", mint ők, tehát nekik legyen magasabb iskolai végzettsége, mint ami nekik adatott
- ha nem állsz velük szóba, könnyen rádhúzzák, hogy fenn hordod az orrod, és nagyon gyorsan azt veszed észre, hogy kiközösítettek pl. társasházban, munkahelyen, stb.
Találkoztam én már olyan több-diplomás "tanult" emberrel, aki köszönni nem tudott. A sok diplomától nem vett észre! :)))
A tanultság, a műveltség és az intelligencia nem ugyanazt jelentik, valamint általában "butább" (nevezzük csak így) emberek is lehetnek kiválóak a szakterületükön, érdeklődési körükön.
Amúgy gyakran válaszolok itt is, és ez alapján úgy látom, hogy igen, gyakran kommunikálok nálam alacsonyabb végzettségű és lényegesen műveletlenebb emberrel.
Azért azon gondolkozz el, hogy ha nálad okosabb emberek is hasonló elvet vallanának, mint ami a te kérdésedből következik, akkor veled ugyan ki állna le beszélgetni?
Nem, mindenkihez az az első kérdésem,
hogy
ÁLLJ! HÁNYDIPLOMÁD VAN?
2? Ok akkor mondhatod!
Egy szót sem. Van egy alkalmazottam, aki mindenhová elkísér, én hozzá beszélek, ő pedig továbbadja a mondandómat a bolti eladónak, benzinkutasnak, postásnak, a családomnak.
Nehogy má' rangon aluliakkal beszélgetésbe elegyedjek. :D
Ezt a választ is ő írja, én csak diktálom, mert nem tudom, hogy méltó vagy-e a szavamra. ;)
A diploma nem egyenlő az intelligenciával.
A páromnak érettségije és villanyszerelői szakmája van.A szakmájában nagyon jó.Így ismerkedett meg egy Cambridge egyetemen dolgozó tanárral.(Angliában élünk) Ma ez a tanár jó barát,és havonta egyszer találkozunk,mert a párom és az egyetemi tanár hajnalig tartó beszélgetésekbe tudnak bonyolódni.Többnyire arról beszélgetnek ami érdekli őket.(Tudomány,csillagászat,és a sci--fi elképzelések..)
Ahogy korábban írta valaki.Vannak akik nem tanultak egyetemen mégis briliáns eszük van.Vannak akiknek 2-3 diplomájuk van,de a tudás nincs meg mögötte..nem a papír számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!