Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi ez a eszetlenség a Facebook...

Gelazso kérdése:

Mi ez a eszetlenség a Facebookkal? Olcsó játék zavarodott embereknek az a LIKE-olás? És akkor mi van, ha van x líke-ja valakinek? Jobban alszik?

Figyelt kérdés
2012. nov. 15. 23:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%

"Ès akkor mi van, ha van x líke-ja valakinek? Jobban alszik?"

Legalábbis mint azt a mellékelt ábra mutatja, akinek kevesebb lájkja van, az rosszabbul alszik.

2012. nov. 15. 23:20
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
ego tuning
2012. nov. 15. 23:21
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

A like-olás eredetileg egy dícséret, gratuláció, satöbbi. Például ha valaki feltesz egy képet az új frizurájáról, vagy kiírja, hogy megszületett a gyereke/testvére/unokája. Ilyen dolgokra van a like, egy pozitív gesztus a másik felé.

Az már más dolog, hogy a tizenévesek kiölték az értelmét, mert versenyt csinálnak belőle...

De vannak még, akik az eredeti rendeltetésének megfelelően használják.

Ilyen apró, jelentéktelen dolgokon nem érdemes felhúzni magad, ugyanis ettől sem fogsz jobban aludni. :)

2012. nov. 15. 23:52
 4/11 anonim ***** válasza:
Pontosan. Az ma az értékrend, hogy akinek sok van, az a császár, akinek kevés, az lehúzhatja magát a klotyón.
2012. nov. 15. 23:53
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

"Legalábbis mint azt a mellékelt ábra mutatja, akinek kevesebb lájkja van, az rosszabbul alszik."

Hát igen:)

Csoda, h még nem kezdte el megmagyarázni az egész facebook mekkora szar meg a szokásos:D

2012. nov. 16. 05:48
 6/11 anonim válasza:
56%

Én csak ritkán lájkolok.Ezzel fejezhetjük ki ha valami tetszik.

Pl. Ha tetszik egy kép vagy egy zene amit valaki megoszt.

Igaz,amit az előttem szólók írtak,el lett torzítva a jelentése.

2012. nov. 16. 07:34
 7/11 anonim ***** válasza:
No és te rosszabbul alszol attól, ha másoknak likegyűjtés a hobbyja? Miért fáj az neked? Azért csinálja, mert jólesik neki, nem szükséges semmihez sem több indok.
2012. nov. 16. 09:28
 8/11 anonim ***** válasza:

"No és te rosszabbul alszol attól, ha másoknak likegyűjtés a hobbyja? "

Nekem például azért, mert privátban ilyeneket küldözgetnek, hogy "Lécykeh lájkóld a képemet!*.*<3<3XD"

És ha megírom neki, hogy majd én eldöntöm, mi tetszik nekem, akkor én vagyok az irigy meg féltékeny rájuk. És ha ugye tagja vagyok egy groupnak, akkor ismeretlen is írogatnak rám.

Én egyébként legjobban a lájkolós rajzversenyeket rühellem, mert sosem az nyeri, aki tényleg jól rajzol, hanem akinek több az ismerőse, vagy ismertebb karakterről csinál rcp-t. :\

2012. nov. 16. 10:15
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem például azért, mert privátban ilyeneket küldözgetnek, hogy "Lécykeh lájkóld a képemet!*.*<3<3XD""

Nekem ha ilyet írnak, ráadásul ilyen írással, akkor nem hogy nem lájkolom, de azonnal le is tiltom az idiótát.

2012. nov. 16. 10:23
 10/11 anonim ***** válasza:

Én meg azt nem értem, hogy miért zavar ennyi embert, hogy kinek mennyi lájkja van. Nekem nincs sok, igaz, megosztani sem nagyon szoktam, csak ami tényleg fontos számomra és feltételezem, hogy mást is érdekelhet. Van ismerősöm, aki mániákusan gyűjti a lájkokat, de engem ez nem zavar különösebben, nem foglalkozom vele. Ha neki meg örömet okoz, akkor legyen.

Olyan embereket meg minek veszel fel ismerősnek, aki zaklat téged ezzel, vagy kifejezetten zavar, hogy kunyerálja tőled a lájkolást. Arról nem is beszélve, hogy ha nekem valami ilyen írást nyomna le akár privátban, akár az üzenőfalon, letörölném (ha voltam olyan figyelmetlen, hogy felvettem). Nem kell mindenkit felvenni ismerősnek. Ha valaki téged irritál, akkor ne vedd fel, vagy töröld. Persze van, aki meg ismerősöket gyűjt lájkok helyett. Valamit valamiért sajnos.

2012. nov. 16. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!