Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ítélik el az embert...

Miért ítélik el az embert külső alapján?

Figyelt kérdés
Az egyik kezem szét van varrva, nyakamon,lábamon is van a hátamra/mellkasomra még fér, van orr pc-m, a számban és a szemöldökömben is van. Ezért sokan első látásra ítélnek vagy az élettelen emberek megbámulnak és megkérdezik, hogy ez mire jó, meg fogom bánni. Ezt úgy mondják mintha öregkorában mindenkinek szép, sima lenne a bőre és hibátlan. Fiatal korban nem a nyugdíjas éveinkre kell készülni hanem kihasználni az időt. Szerintem. Van feleségem akivel boldog vagyok és barátaim is akiket ez nem zavarja. A feleségem terhes és sokszor csodálkoznak rajta és hallottam már olyat, hogy rossz apa leszek mert ilyen embereknek nem való gyerek meg hogy cikizni fogják esetleg lelki sérült lesz. Az utolsó vicces. Más "normális" külsővel tönkreteszi a gyereke életét. Van egy barátom akinek már talán egy ép bőrfelület nincs a testén, szereti az extrém dolgot és ezért nem igazán keresik a társaságát de aki közelebbről megismeri az tudja, hogy egy nagyon kedves ember. Sok ilyen emberről tudnék még mesélni. És van ennek az ellentéte amikor valaki kedves, rendes embernek látszik és igazából egy féreg. Oké, hogy először csak külső alapján tud ítélni az ember mert azt látja először de miért lennének az ilyenek rosszak?
2012. nov. 13. 20:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Te is külső alapján ítélsz meg először egy embert, nem? Aztán ahogy egyre jobban megismered, úgy változik a véleményed. Én amúgy nem ítélem el a telibe varrt, pc-s embereket. Ettől még lehetnek normálisak, kedvesek, értelmesek stb.
2012. nov. 13. 20:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha neked ez bejön és a feleségednek sincs ezzel baja, akkor mit parázol? Az, hogy a gyereked cikinek fog-e tartani ezért, vagy sem, azt nem lehet előre megmondani. Vagy annak fog, vagy ő is tele lesz ilyen értelmetlen dolgokkal, vagy közömbös lesz. De ezek szerint ez téged zavar a leginkább, mert ha nem így lenne, akkor nem írtad volna ki ezt a kérdést. Én magam nem csípem az ilyen fazonokat. Nem mondanám, hogy elítéllek téged, vagy bárkit is ezért, de nem is keresném a társaságotokat. A tetoválás még elmegy egy bizonyos szintig, de az is csak akkor ha annak a bizonyos "képnek" van is valami jelentése, nem csak valami nonfiguratív baromság, amivel ki akartok tűnni. A piercinget alapból nem csípem. De mondom, ez a ti dolgotok. Ha valaki ettől érzi jól magát, hát tegye, engem nem érdekel, csak ne akarjon barátkozni velem. Mondjuk egy tetkóssal (mondom, ha értelme is van, már ha lehet) szívesebben "barátkoznék", mint egy telelőtt illetővel. Én nem mondom, attól még lehetnek/lehettek jó emberek, de mivel extrém az, ahogy mondjuk némelyikőtök ki tud nézni, akár tetszik akár nem, az nem ad valami pozitív képet. (már ha lehet extrémnek mondani, mert ma már, ahol a popószex előrébbvaló a normálisnál, ott már nem kell semmin se csodálkozni) Remélem nem bántottalak meg, nem állt szándékomban!
2012. nov. 13. 20:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Ennyire nem lehetsz naív, ember... De akkor üdv a való életben.
2012. nov. 13. 20:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Mert ezt mutatják nekik a tévében, magazinokban és ezt bekajálják. Pedig egy igazi bűnözőn nem tetoválás és piercing van, hanem öltöny :D (és most senki ne kezdjen el fújni, hogy akkor szerintem az öltönyösök mind bűnözők, mert nem ezt mondtam :D)

Nekem már kiskorom óta mániám a tetoválás és a testékszerek. :D Láttam egy tetoválószalont és végig és néztem kiskoromban egyszer (5-6évesen) egy tetkó elkészítését... na azóta tart a szerelem, akkor elhatároztam, hogy tele leszek ilyennel :D Van azóta a tarkómon(az egészet befedi) és a csuklómon, piercingjeim is vannak, fültágító, összesen 13 fülbevalóm van. Igazából "csak" ennyi, mert nekem a saját családom jön ezzel amivel a kérdezőnek a full idegen emberek :D Konkrétan azt mondták, még egy ilyen "valami" és mehetek amerre látok.

Én is ismerek rengeteg ilyen embert. Ismerek olyat is, akinek az arca is tetoválva van. El kell ismernem, pár szót váltottunk először, de már akkor gondoltam, hogy ő a világ legkedvesebb, illedelmesebb embere. Hozzá hasonlóval még nem találkoztam....

2012. nov. 13. 21:33
 5/6 betlindis ***** válasza:
most téged komolyan az érdekel, hogy mindenféle idióták mit nyavalyognak össze, mikor van egy boldog családod??? ember, ugye csak viccelsz? televarrt létedre ne legyél már ennyire puhap.cs!
2012. nov. 14. 03:07
 6/6 hollófernyiges ***** válasza:
Te csináltad meg, hogy polgárpukkasztó külsőd legyen és most csodálkozol hogy pukkadnak?
2012. nov. 14. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!