A ti családotok hogyan vásárol? Minél olcsóbban, minél többet, vagy jó minőségűt ami drágább, de keveset?
Ezt beszéltük egyik nap haverommal,hogy ő betáraz pl a legolcsóbb felvágottból ás abból megeszik minden reggelire 20 dekát . Én meg azt mondtam,hogy inkább megveszem a téliszalámit ,de a hnap utols hetében már nem eszek semmilyen felvágottat a kenyérhez. Szerinte ez hülyeség,de én nem érzem magam hülyének emiatt. Nem fogok valamit csak azért megenni mert olcsó,ha egyszer sz@r,nem ízlik. Akkor inkább sima vajas vagy sajtkrémes kenyér.
Ja és ugyanannyit keresünk kb . Ez csak egy példa volt,de én mindennel így vagyok,keveset de az jó legyen . Ti hogyan cisnáljátok ?
Mi közepeset veszünk közepes mennyiségben.
Nézem az ár érték arányt. Nem vesszük meg a bonduelle konzerv izéket, de nem is a budget-et hanem mondjuk egy harmadik verziót a kettő között. Sok terméket kipróbálunk mennyire jó, ha jó árban van épp (bevezető áron mindent megkóstolunk) és aminél úgy látjuk, hogy van olyan finom mint a másik ami kétszer annyiba kerül, akkor azt vesszük.
Attól függ, miről van szó.
Pl.: toastkenyérből, pizzalapból, zsemléből, tojásból, tejfölből, lisztből, chipsből meg ilyesmiből jó a legolcsóbb, viszont sajtból, tejből, vajból, stb. a drágábbat veszem.
Húst nem eszek, szóval arról nem tudok nyilatkozni, a zöldség ára meg nem egetrengető.
Azt vesszük meg, ami ízlik, amit szeretünk, ha már túlzásnak tartjuk az árát, akkor veszünk olcsóbbat, hiába hogy luxus a minősége. De van amiből tökmindegy milyet veszel, wc papír, szappan meg ilyenek, nem szükséges drága budipapír ami barackillatú és 8rétegű, mert úgyis lehúzod.
De pl. a kávéból szeretjük a legjobbat, és nem fogunk leőrölt edusho-t inni, mert az nekünk sz.ar.
Ha neadj isten meg hó vége van, akkor nem veszem meg a 6. féle teát, vagy egy újabb hajsampont, de amit egyébként is vásárolunk, annak jó minőségnek kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!