Ha valakit kihoznak a sodrából, és visszatámad, azt miért ítélik el?
Olvasgatom itt a kérdéseket, és van olyan, amikor a Kérdező vagy valamelyik válaszoló minősíthetetlen, pocskondiázó hangnemben ír vissza, ilyenkor persze, hogy a megsértett fél is visszatámad, na ekkor jön a "kedvencem", hogy "Te se vagy jobb!"
Vagy amikor olvastam a kaposvári kisfiú kapcsán, hogy "dögöljenek meg a gyilkosok", erre néhányan visszaírtak, hogy "Akkor ti sem vagytok jobbak, mint a gyilkosok, mert halált akartok." "Vérengzők" meg ilyenek...
Mégis hogy gondolják ezt azok, akik ezt írják?
Bármi történik, bármivel sértenek meg ÁRTATLANUL, akkor is cuki-muki, kedves modorban kéne válaszolni, vagy ennek a gyilkosságnak a kapcsán megértést kéne tanúsítani a gyilkosok iránt?
Vagy, ha valakit cukkol, bánt, ütöget, ver a párja, férje, akár felesége, annak meg elborul az agya, és visszaüt, akkor már ő se különb?
Egy agresszorral prüntyögni kellene, magyarázgatni, szépen beszélni, miközben ő tombol?
Már lassan ott tartunk, hogy meg se védhetjük magunkat, ha bántanak, mert az áldozat lesz az, akit hibáztatnak.
Azt látom, hogy erre felé halad a világ, hogy "mindent szép szóval kezelni".
Miért nem értik meg ezek a "szép szavasok", hogy ez egy agresszív embernél semmi nem ér, nincs hatása.
Mintha arra szocializálnák az embereket, hogy tűrjél, és ne védd meg magadat.
Ti mit gondoltok?
Hol vannak ennek a dolognak a határai?
Én ezt a kérdéseknél vettem észre. Például a kérdezővel nem ért egyet valaki, láttam már olyat is, hogy azt írta, rohadjon meg hülye r*banc, erre a kérdező visszaszólt, hogy anyád. És jöttek a válaszok, hogy fúj kérdező, milyen gusztustalan a stílusod stb.
Nevetséges, de amúgy az életben szerintem az ember leszarja, ha támadnak, visszatámad. Nehogy már ne szóljak vissza, ha mondjuk belémköt valaki valami hülyeség miatt.
Nyilván nem állok le verekedni vagy fröcsögni, meg mondjuk egy agresszív börtönviselt kinézetűnek nem válaszolnék inkább, de ha nem áll fent életveszély, akkor simán.
"rohadjon meg hülye r*banc, erre a kérdező visszaszólt, hogy anyád. És jöttek a válaszok, hogy fúj kérdező, milyen gusztustalan a stílusod stb. "
Igen, így értettem!
Azért gondolkodtatott ez el, mert az életben hasonló cipőben járok.
Engem támadnak (párom családja), de én vagyok a bunkó, ha visszaszólok.
Ez érzékenyen érint, és ezen a szemüvegen át néztem mostanában a dolgokat, hogy "Jé, még az a hülye, aki meg meri védeni magát!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!