Van olyan fajta kutya, akit tényleg nem lehet kihozni a sodrából?
Előbb-utóbb mindegyik. Még egy bernáthegyi is, amiben nyoma sincs az agressziónak, előbb-utóbb begurulna.
Ha teszem azt folyamatosan nap mint nap verik, előbb utóbb az ilyet a kutya megtorolja.
Alapvetően egyedre válogatja, azt tudom, hogy a bernáthegyivel kiskoromban bármit megcsinálhattam. Egyszer egy fél napot azzal töltöttem, hogy szándékosan kihúzzam a gyufát, és végül hosszas lovaglás, fül és farok és pofatépés után a bajusz húzással sikerült. De emlékszem, hogy olyat is csináltunk vele, hogy a farkába kapaszkodva huzattuk magunkat a dömperrel.
(Nem volt felnőtt, aki ránk szóljon)
Végül mikor igazán felmérgesítettem, egy kicsit megkapott, van egy pár mm-es sebhelyem a mai napig, de azért vérengzést akkor sem követett el :)
Basset Hound. Életemben ilyen mamlasz bamba kutyánk nem volt :)
Imádnivaló!
német dog! nekünk volt! nagyon gyerekszerető. Gyerekkorunkban sokat gyomroztuk, de ha megunta, akkor elment, soha nem bántott, egyébként nagyon családbarát, íme egy cikk:
Vannak alapvetően türelmes és kevésbé türelmes fajták. A türelmesebbek legmarkánsabb képviselője szerintem a golden retriever, akit többnyire tényleg csak a saját érdekében nem ajánlatos neveletlen gyerek mellett őrizetlenül hagyni, mert nem képes megvédeni magát.
Mindemellett a legtöbb kutyának van ingerküszöbe, kinek alacsonyabb, kinek magasabb. Ez nem feltétlenül fajtafüggő, nagyon nagy különbségek vannak fajtán belül is a különböző egyedek között, illetve a nevelés is rengeteget számít. Szinte bármilyen kölyökből lehet félelmében támadó vagy agresszív felnőttet nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!