Van gyermekkori fogadalmatok?
Én gyerekkoromban megfogadtam, hogy mindig vigyázni fogok a gyerekkori énemre, és nem felejtek el nevetni, játszani, önfeledten örülni az apró dolgoknak.
Nagyjából sikerül tartanom magam ehhez, úgy érzem :)
A szülőségről is vannak elképzeléseim, sosem szeretnék olyan rideg, életunt, agresszív és önző lenni, mint amilyen az apám volt.
Sokat fogok meséket olvasni a gyerekeknek, mindent játékosan-szórakoztatóan fogunk csinálni, a családi élet lesz az első, a nevetés és a közös programok.
Emellett pedig a férjemmel együtt igyekszünk egészséges szigorral, határozott elvek mentén nevelni, hogy a gyerekeink ne kallódjanak el ebben a zavaros világban.
Az, hogy soha nem fogok rágyújtani. Eddig sikerült. Szerintem a jövőben is fog menni.
L/18
Bocsánat, nem olvastam el a leírást. Na mindegy.
Harmadik voltam. :)
Köszönöm a válaszaitokat.
Mivel megtiszteltetek a bizalmatokkal,én is elmondom az enyémet.Mindig is azt éreztem,hogy anyám valahogy feladatnak tekinti a gyermeknevelést.Reggeltől estig nevelve voltunk,inkább kis felnőttként léteztünk,mint igazi gyermekként.Soha nem láttam rajta,hogy örül annak,hogy vagyunk.Akkor elhatároztam,ha nekem gyermekem lesz,mindent másképp fogok csinálni.Mióta megvan a kislányom,gyakran helyre teszem anyámat,ha nevelni szeretné.Egyszer meg is mondtam neki,hogy csak játszhat vele,de nem nevelheti,az legyen az én dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!