Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van gyermekkori fogadalmatok?

Van gyermekkori fogadalmatok?

Figyelt kérdés
Olyan,amit gyermekkorodban megfogadtál,hogy felnőtt korodban másképp lesz,vagy olyan helyzetek,amikor eldöntötted,hogy ezt másképp fogod csinálni a gyermekeddel.
2012. nov. 9. 14:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én gyerekkoromban megfogadtam, hogy mindig vigyázni fogok a gyerekkori énemre, és nem felejtek el nevetni, játszani, önfeledten örülni az apró dolgoknak.

Nagyjából sikerül tartanom magam ehhez, úgy érzem :)

A szülőségről is vannak elképzeléseim, sosem szeretnék olyan rideg, életunt, agresszív és önző lenni, mint amilyen az apám volt.

Sokat fogok meséket olvasni a gyerekeknek, mindent játékosan-szórakoztatóan fogunk csinálni, a családi élet lesz az első, a nevetés és a közös programok.

Emellett pedig a férjemmel együtt igyekszünk egészséges szigorral, határozott elvek mentén nevelni, hogy a gyerekeink ne kallódjanak el ebben a zavaros világban.

2012. nov. 9. 14:33
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
hogy ha nagy leszek sokat fogok bulizni... anyukám sose szerette a bulizást. és most "nagy" vagyok és sokat bulizok...
2012. nov. 9. 15:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Az, hogy soha nem fogok rágyújtani. Eddig sikerült. Szerintem a jövőben is fog menni.

L/18

2012. nov. 9. 15:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Bocsánat, nem olvastam el a leírást. Na mindegy.

Harmadik voltam. :)

2012. nov. 9. 15:29
 5/7 anonim válasza:
74%
Nálunk a családban a nővérem volt a tökéletes gyerek, aki mindig jól tanult, okos, ügyes és szép volt. Emiatt, még mikor kicsi voltam megfogadtam, hogy olyan leszek mint ő. Tini koromban nagyon össze voltam zavarodva, sokszor rossz útra tévedtem, a fiúkkal sem volt szerencsém. Én csak olyan akartam lenni mint ő. Pont olyan tökéletes. Most, hogy "felnőttem", már örülök hogy ezt sosem sikerült betartanom. Megtaláltam a saját baráti körömet, a saját stílusomat,férjhez mentem, született egy kisfiam és tökéletesen meg vagyok elégedve a munkámmal. Igazából, nem tudom melyikünk járt jobban, mivel sem a szüleimmel sem a nővéremmel nem találkoztam legalább 6 éve. Boldog vagyok és végre úgy érzem képes vagyok önmagam lenni. :)
2012. nov. 9. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Megfogadtam, hogy soha, de soha nem leszek olyan mint a többi "nagy" vagy felnőtt. SOHA. Eddig jól megy. :)
2012. nov. 9. 16:27
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Mivel megtiszteltetek a bizalmatokkal,én is elmondom az enyémet.Mindig is azt éreztem,hogy anyám valahogy feladatnak tekinti a gyermeknevelést.Reggeltől estig nevelve voltunk,inkább kis felnőttként léteztünk,mint igazi gyermekként.Soha nem láttam rajta,hogy örül annak,hogy vagyunk.Akkor elhatároztam,ha nekem gyermekem lesz,mindent másképp fogok csinálni.Mióta megvan a kislányom,gyakran helyre teszem anyámat,ha nevelni szeretné.Egyszer meg is mondtam neki,hogy csak játszhat vele,de nem nevelheti,az legyen az én dolgom.

2012. nov. 11. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!