Miért szeretik a fiatalok az animéket? Mi a jó benne?
Sokkal jobbak mint az amerikai rajzfilmek.Azok az animékhez képest nagyon gagyik.
Többnyire egy idegen országban idegen nagyon más kultúrában játszódnak.Ezért is vonzóak , az emberek megismerhetnek egy keveset a japán kultúrából.
Emellett nagyon fantáziadúsak ezek az animék.
Hallottam már hogy felnőtt emberek is nézik.
Persze, hogy nézik, hiszen az animék több, mint 50%-a kifejezetten felnőtteknek készül (és itt nem csak a hentaira és az egyéb szexuális tartalmú animékre gondolok).
Azért szereti sok ember, mert elképesztően sokszínűek, néhány anime túltesz bármelyik kiváló filmen, csak hát ugye az előítélet..mivel rajzolva van abból sok embernek már egyből következik, hogy kisgyerekeknek való. Jó mondjuk egy kívülálló magyar ember ezt nem nagyon értheti, mert amik itthon is vetítve vannak, le vannak szinkronizálva stb. azok általában az animék szégyenei (bár van kivétel.) :)
Szerintem sokkal jobbak mint az amerikai tömeg szarságok lassan , ott elfogyott az ötlet .. tele van remakevel az egész amerikai mozi.
Meg nézd még 1 évben kapunk 1-2 jobb mozifilmet amerikábol a, addig animékből kapunk szezononként 40/50 animét , amik bár nem mestermévek mind mégis nagyon jók .
Én ezt úgy mondom hogy kb 10 éve vagyok anime fan ..
25/f
Tényleg gyakoriak az előítéletek, mert "ezek csak rajzfilmek, nincs bennük semmi komoly". Ezzel nem arra gondolok, hogy minden anime valami komoly remekmű, mert akadnak meglehetősen visszataszító darabok is...
De rengetegféle létezik, épp ezért szinte mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb karaktert/történetet, beleélheti magát.
"Mi a jó benne?"
Ugyanaz, ami az élőszereplős filmekben/sorozatokban. Sőt, egy színész talán nem is tudja mindig olyan tökéletesen visszaadni a mű hangulatát, ellenben pl. a harcjeleneteket, az érzéseket gyakran ezerszer jobban lehet rajzolt szereplők által ábrázolni. Az amerikai, sablonos rajzfilmek meg aztán végképp elsüllyedhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!