Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Illene-e nővel lekezelni? (...

Illene-e nővel lekezelni? ( LENT BŐVEBBEN! )

Figyelt kérdés
-egy ünnepségre odaérkezik egy fiatal pár! Természetesen lekezel a fiatalember minden fiatalemberrel! Illene-e a mellette lévő nővel is lekezelni-e vagy valamit mondani?
2009. aug. 12. 20:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel egy kézfogásnál mindíg a nő nyújtja a kezét, ezért ha nyújtja, akkor kezet fogsz vele, ha nem akkor csak biccentesz, köszönsz.
2009. aug. 12. 20:18
 2/12 anonim ***** válasza:

Nő vagyok, és sokszor vagyok hasonló szituációban, bár nem ünnepségen, hanem munkaügyben.

Elvileg tudom a szabályt, hogy nekem kell nyújtanom a kezem, de mégis örülök neki, ha a férfiak megteszik ezt velem szemben ugyanúgy, mint másokkal (a többi férfival).

Néha elég kényelmetlen (nekem is és nekik is), hogy sokan nem tudják, mit kezdjenek velem, aki sokszor egyedül vagyok nő egy férfitársaságban. Van, hogy fogunk kezet, van, hogy nem, van, akivel igen, van, akivel nem, igazából jobban örülnék, ha lenne erre valami egységes forma, amit mindig lehet használni, és nem lenne ilyen gondom nekem sem. Mert az is fura, ha mindenki mindenkivel kezet fog, velem meg senki. Szal. mostanában többnyire már nyújtogatom a kezem.

Lehet, hogy off, de lehet, hogy inkább puszit várnának a férfiak a kézfogás helyett?

2009. aug. 12. 20:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindig a nő nyújt kezet,soha nem a férfi.Ahogy a férfiakn ál is az idősebb a fiatalabbnak,a magasabb beosztású az alacsonyabb beosztásúnak.
2009. aug. 12. 20:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nő vagyok. Ha az idősebb főnököm nyújt kezet először akkor helyesen cselekszik vagy akkor is meg kellene várnia amíg kezet nyújtok?
2009. aug. 12. 21:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a főnököd sokkal idősebb,akkor nyujthat ő kezet.Ha nem sok a korkülönbség,akkor nem illő.
2009. aug. 12. 21:34
 6/12 A kérdező kommentje:
elfelejtettem írni,hogy nem csupán üdvözlés volt a fiatalember részéröl,hanem egyuttal beis mutatkozott! Tehát pontossabban az a kérdésem,hogy a nőnek is bekellett volna mutatkoznia? Lekezelni-e?
2009. aug. 12. 22:02
 7/12 anonim ***** válasza:
itt ahol én élek nemrég abszolút nem volt szokás nőkkel kezet fogni, mostanába már észrevehető, de inkább bemutatkozásnál, ha ottvan pl egy közös ismerős, bemutatja a nőt a többieknek, akkor a nő kezet nyújt a többieknek. egy ideig kint éltem hollandiában, ott természetes volt, hogy a nők is kezet fognak (férfiakkal is), nemcsak bemutatkozáskor, de akkor is, ha pl hosszú idő után találkoznak, ha közelebbi, akkor plusz puszi. és ott nem két, hanem három puszit adnak :D
2009. aug. 12. 22:03
 8/12 A kérdező kommentje:
Az én esetemben a nő volt az ismerősöm,de nem mutatta be a barátját hanem ő magától ment oda minden férfihez bemutatkozott és lekezelt!
2009. aug. 12. 22:08
 9/12 anonim ***** válasza:
nemtom, illik- e vagy sem, mindenesetre fura
2009. aug. 13. 15:28
 10/12 anonim válasza:
20:49-es, vagy inkább "mást" várnának a férfiak.
2009. aug. 13. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!